Gündem Fazıl Say’a 1111 destek

Fazıl Say’a 1111 destek

20.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fazil Say’a twitter’daki ifadeleri nedeniyle ‘dini değerleri aşağılamak’ suçundan verilen 10 aylık hapis cezasının ardından internet ortamında imza kampanyası başlatıldı.

Fazıl Say’a 1111 destek

Say’a destek amacıyla başlatılan imza kampanyasına 48 saatte 1111 kişi destek verdi.
Kampanyaya Ayla Erduran, Genco Erkal, Şirin Pancaroğlu, Cihat Aşkın, Tarık Akan, Zülfü Livaneli, Ülkü Tamer, Ataol Behramoğlu, Turgay Fişekçi, Latife Tekin, Ayşe Kulin, Yıldız Kenter’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, yazar, gazeteci, eleştirmen ve bilim adamı imza verdi.
İmza kampanyası metninde “Böyle bir ceza, tabu sayılan konular üzerinde özgürce konuşmak ve yazmak isteyenlere bir gözdağı ve tehdit oluşturacaktır” denildi.

Arınç’tan?‘Hırt’ yorumu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Medya Etik Konseyi tarafından Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2012 Yılı Medya Etik Ödülleri” törenine katıldı. Arınç, Say’ın aldığı ceza hakkında şunları söyledi:
Son günlerde bir piyanistin başına gelen olaydan bahsediliyor. Attığı tweetler yani yazdığı şeylerle kendime hakaret edildiğini görüyorum. Ben inançlı bir insanım. İnançsız bir insanın ‘ben ateistim’ demesini de şöyle başımı çeviriyorum, olağan karşılıyorum. Benim kutsallarıma, mukaddeslerime hakaret ettiğin zaman, nasıl Geert Wilders diye bir adam vardı Hollanda’da, adamın ismi de çok güzel. Geert Wilders diye yazılıyor. Hollandalı’ya sordum, ‘nasıl okuyorsunuz bu adamın ismini?’, ‘Hırt Veldes’ dedi. Şimdi onun söylediklerini, onun yaptıklarını bir taraftan eleştireceksin, bizdeki hırtın söylediklerine ‘ah burada ifade özgürlüğü yok mu?’ diyeceksin. Al oradaki hırtı ve buradaki hırta... ‘Ne kadar yavşak, sahtekar, ahlaksız varsa hepsi Allahçı’ diyor. Hepsi yanlış, Allahçı diye bir şey olabilir mi? İnsanların mukaddes değerlerine veya kişiliklerine hakaret ettiğin zaman sana karşı bir ceza yaptırımı olacaksa bunu da herhalde anlayışla karşılaman lazım.”

Yazarlar