Gündem Fener Ol nedir? Fener Ol projesine katılım nasıl olacak?

Fener Ol nedir? Fener Ol projesine katılım nasıl olacak?

06.04.2019 - 18:03 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübe maddi destek sağlamak amacıyla yeni bir proje başlattı. Resmi olarak Perşembe günü saat 19:07'de hayata geçirilen projede, önemli hedeflere ulaşılması hedefleniyor. Fenerbahçe taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği Fener Ol projesi, kulübün UEFA’da alabileceği olası ceza konusunda tek çıkış yolu olarak görülüyor. Peki Fener Ol projesi nedir, Fener Ol’da hedefler nelerdir?

Fener Ol nedir Fener Ol projesine katılım nasıl olacak

Fener ol projesi resmen başladı. Projenin açıklaması sonrası taraftalar da büyük heyecan yaşadı ve detayları öğrenmek için internette araştırmalar yapmaya başladı. İşte Ali Koç tarafından hayata geçirilen ve kulübe büyük katkı yapması beklenen Fener Ol kampanyası ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

FENER OL PROJESİ NEDİR?

Fenerbahçe'de hem kulübe mali destek sağlamak hem de olası bir cezadan kurtulmak için düzenlediği 'Fener Ol' kampanyası bugün 19.07 saatiyle start aldı. 'Bağış', 'sponsorluk' ve 'reklam' şeklinde iştirak edilebilecek projeden toplanacak yardımlar ile FFP bütçesindeki açığın kapatılması hedefleniyor. 31 Mayıs'a kadar 500 milyon TL, bir yıl içinde de 1 milyar TL toplanması öngörülüyor.

ALİ KOÇ'TAN FENER OL AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, projeyle ilgili taraftarlara bilgi verdi. İşte açıklamalarından satırbaşları;

"1907'de bir Fener yandı. O Fener, milyonlara umut oldu, söz oldu. O umut, bizlere inanmayı, sabretmeyi, azmetmeyi, her şeyden önce de asla vazgeçmemeyi öğretti."

Haberin Devamı

"En zor günlerimizde herkese kenetlenme ve mücadele ne demek gösteren Fenerbahçe olarak 4 Nisan itibariyle yeni bir mücadeleye başlıyoruz."

"4 Nisan bizim için önemli bir tarih. Fenerbahçe otobüsü 4 Nisan'da kurşunlandı. Fenerbahçe'nin varlığına, 40 cana kastettiler. Bundan sonra her 4 Nisan'da bugün yaptığımız eyleme devam edeceğiz. Umarız başka kulüpler de bu günü unutturmamak adına benzer eylemlerde bulunurlar. Bu kulüp ne işgal güçleriyle, ne hain FETÖ saldırılarıyla, ne de 4 Nisan'da yıkılmadı. Dimdik ayakta kaldı. Kimse kalplerimizden Fenerbahçe'yi silemez."

"Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü. Bugün itibariyle "Fener Ol" kampanyamızı başlatıyoruz. Bizim kampanyamızın sonuçları, dünyada bir spor kulübünün yaptığı en başarılı kampanyalardan biri olacaktır."

"Fenerbahçe özelinde bakarsak, adaylık süresince yaptığım her konuşmada bu finansal dar boğazın çözülemez noktada olduğunu hep belirttim. Mali sıkıntılar açısından hiç kimsenin tek başına bunun altından kalkamayacağını belirttim. Sihirli değneğimiz yok. İçinde bulunduğumuz durumu ancak uzun vadeli gerçekçi bir planlama, mali yönetim ve kulübümüze sahip çıkarak aşabiliriz."

"Şampiyonlar Ligi pastasından pay almamız gerekiyor"

"Şampiyonlar Ligi'ne katılımın mali açıdan çok önemli olduğunu belirttim. Önümüzdeki senelerde en az 1-2 kez gitmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında gol atmasanız bile kazanılan gelirler ciddi seviyelere ulaşmıştır. Mali açıdan rahatlayabilmek için Şampiyonlar Ligi pastasından pay almamız gerekiyor."

Haberin Devamı

"Genç oyuncularla profesyonel mukavele imzaladık. Bu genç oyuncularımıza yatırım yaparken; doğuştan Fenerbahçeli olmaları, mevkilerinde yetenekli olmaları ve ders notlarının iyi olması gibi unsurlara dikkat ettik."

"10 ayda 140 milyon Dolar kaynak sağladık"

"Göreve geldiğimizde acil sıcak para ihtiyacımız vardı. Bunu; sermaye artırımı, yönetimimizin bulduğu krediler ve sponsorluk anlaşmalarımızla 10 ayda 140 milyon Dolar'a yakın kaynak sağlayarak bu ihtiyaçları karşıladık."

"Tüm kombineleri sattık. Rekor satış yaptık. Ancak kasamıza girmeden hepsi finans kuruluşlarına gitti."

"60 milyon euroluk aradaki farkı kapatamazsak..."

"Nisan ayından itibaren kampanyamız olmadan önümüzü göremiyoruz. Bu kampanya, nakit ihtiyacımızı karşılayacak ve işleri çevirebilmek için kaynak olacak. 31 Mayıs'a kadar 60 milyon euroluk aradaki farkı kapatamazsak UEFA'dan ceza ile karşı karşıya kalacağız."

Haberin Devamı

"Vefakar Fenerbahçeliler! Bu nedenlerden ötürü 'Vefanın en büyüğünü hak eden Fenerbahçe'dir' demek için bugün, Fenerbahçe için bir zorunluluk hale gelmiştir. Yediden yetmişe hepimizin ellerimizi taşın altına koymamız gerekiyor."

"Şimdi sıra tüm camiamızda"

7'den 70'e elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Göreve gelmeden önce, hibe de dahil verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Şimdi sıra tüm camiamızda. Bu kampanyaya Fenerbahçe web sitesinden 'Fener Ol' kampanyasına girerek karşınıza çıkacak 4 seçenekten birini kullanarak katılabilirsiniz. Kredi kartı, havale, SMS ve PTT şubeleri ile kampanyamıza destek sağlayabilirsiniz.

"Sporcularımızın bu yardım kampanyasında payı olacak"

Kampanyamızı küçümseyen yaklaşımlar olmuştu. Samimi her türlü eleştiriye açığım. 'Veririm ama nereye kullanılacak bilmek istiyorum' tarzı açıklamalar yapan kişiler var. Tabi ki Fenerbahçe için kullanılacak. Bu tarz söylemler için size teşekkür ediyorum çünkü beni sadece kamçılıyorsunuz. Direkt olarak beni hedef alanlar var. Ben en başından bu yana bu kampanyanın kaçınılmaz olduğunu ve hep beraber omuz omuza vermemiz gerektiğini belirtmiştim. Dışarıdan yardım isterken aynı zamanda hem yönetim kurulumuzun hem sporcularımızın bu yardım kampanyasında payı olacak.

Haberin Devamı

Geçen hafta menajer ücretleri ile ilgili haber çıktı. En fazla menajer ücreti ödeyen bizmişiz. Hiç sormuyorlar bu menajer ücretleri ödenen oyuncuların şu anda kaçı kadromuzda diye. Oraya çıkan bedelin sadece 700 bin küsürü şu an kadromuzda bulunan oyuncular için ödendi.