Gündem Fenerbahçe Doğuş'un Euroleague performansı

Fenerbahçe Doğuş'un Euroleague performansı

20.05.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Doğuş, üst üste üçüncü kez Avrupa’nın en prestijli turnuvası olan Euroleague’de finale kalarak taraftarını oldukça mutlu etti. Final yolunda Final Four’da Zalgris Kaunas engelini 76-67 ile aşan Fenerbahçe Doğuş, finalde güçlü İspanyol ekibi Real Madrid ile karşılaşacak. Peki, bu başarıya hangi oyuncu ne kadar katkıda bulundu?

Fenerbahçe Doğuşun Euroleague performansı

Euroleague’de üst üste üçüncü kez finale kalan ve bu finallerden birini kaybedip birini kazanan Fenerbahçe Doğuş’ta final heyecanı sürüyor. 20 Mayıs tarihinde Türkiye saati ile 21:00’da Real Madrid ile karşılaşacak Fenerbahçe Doğuş, üst üste ikinci kez Euroleague kupasını kazanarak hem Avrupa hem de Türk basketbol tarihine geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Normal sezonda en çok forma giyen oyuncular

Normal sezon boyunca en çok maçta forma giyen isimler sırasıyla Marko Guduric, Nicolo Melli, Jason Thompson ve Brad Wanamaker oldu. Normal sezonda 30 maçta forma giyen bu oyunculardan Guduric toplam 501, Melli toplam 775, Thompson toplam 504 ve Wanamaker toplam 796 dakika süre aldı. Dakika bazlı olarak ise Brad Wanamaker 796 dakika ile Euroleague normal sezonda en fazla süre olan Fenerbahçe Doğuş oyuncusu olurken, onu 775 dakika ile Nicolo Melli, 754 dakika ile Jan Vesely, 714 dakika ile Kostas Sloukas ve 708 dakika ile Luigi Datome takip etti.

Sayı anlamında en fazla katkıyı sağlayan oyuncular ise 360 sayı ile Jan Vesely, 341 sayı ile Brad Wanamaker, 292 sayı ile Kostas Sloukas, 278 sayı ile Luigi Datome, 247 sayı ile James Nunnally ve 245 sayı ile Nicolo Melli oldu. Asistlerde ise 145 asist ile Kostas Sloukas takımın normal sezonda en fazla asist yapan oyuncusu olurken onu 118 asist ile Brad Wanamaker ve 59 asist ile Marko Guduric takip etti.

Haberin Devamı

Ribauntlarda ise başı çeken oyuncu 155 ribaunt ile Nicolo Melli olurken, onun en yakın takipçileri 136 ribaunt ile Jan Vesely, 124 ribaunt ile Jason Thompson ve 105 ribaunt ile Luigi Datome oldu. Takımın blokçusu toplam 21 blok ile Jan Vesely olurken, onu 18 blok ile Jason Thompson takip etti. Takımın en fazla faul yapan oyuncusu Jan Vesely 93 faul yaparken, Jan Vesely’e 131 kez faul yapıldı.

Fenerbahçe Doğuş oyuncularının Final Four istatistikleri

Fenerbahçe Doğuş takımının Final Four’da en fazla süre alan oyuncusu 31 dakika ile Nicolo Melli olurken takımın en skorer ismi 19 sayı ile Bobby Dixon oldu. Asistlerde ise yine Nicolo Melli 6 asist ile lider konumda iken ribauntlarda da birinciliği 3 ribaunt ile Ahmet Düverioğlu yakaladı. Final Four’da en çok faul yapan ve yapılan oyuncu ise yine Jan Vesely oldu. Toplamda 5 kere faul yapılan oyuncu, 4 kere de faul yaptı.