Gündem Festival tadında maraton!

Festival tadında maraton!

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden start alan maratonda birçok rekor kırılırken, Halk Koşusu’nda ise hem renkli görüntüler ortaya çıktı, hem de birçok sosyal mesaj verildi...

Festival tadında maraton

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl ‘Sağlık İçin Koş’ temasıyla düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku yaşandı. Tekerlekli Sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı ile başlayan organizasyonda ayrıca 42K Maraton, 15K, 10K, ve Halk Koşusu düzenlendi. Halk Koşusu’nun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel birlikte verdi.

Haberin Devamı

Renkli görüntüler

Halk Koşusu’nda her sene görmeye alıştığımız görüntüler bu yıl da vardı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde kahvaltı yapanlar, kostümleri ile yarışa katılanlar ve evlenme teklifi edenler vardı. Maratonun bir diğer katılımcıları ise sosyal mesaj vermek isteyen sivil toplum kuruluşlarıydı.

Festival tadında maraton
‘Sağlık için koşuyoruz’

Maratonda Halk Koşusu’nun startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu daha sonra bir konuşma yaptı. Spor kültürünü yaygınlaştırmak için daha çok çalışacaklarını ifade eden Kasapoğlu şunları söyledi: “Asya Yakası ile Avrupa Yakası’nı birleştirmek çok güzel. Tarihi bir bölgedeyiz. Sporseverlerin büyük coşkusu var. Her yaştan engelli engelsiz, kadın erkek, genç yaşlı tüm vatandaşlarımızla burada olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın teması ‘Sağlık İçin Koş’. Biz de sağlık için yürüyoruz, koşuyoruz. Bağımlılıklarla mücadele için, terörle mücadele için yürüyoruz.” İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Maratonu’nun zamanla dünya sıralamasında üst sıralara doğru ilerleyeceğinin altını çizdi. Halk Koşusu’na katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da organizasyona her yıl ilginin biraz daha arttığını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Şiddete hayır’

Bu yıl ‘Sağlık İçin Koş’ temasıyla yapılan organizasyonda 40 hekim; sağlık çalışanlarına karşı işlenen şiddete dikkat çekmek amacıyla, koşuya katıldı. Dernek üyeleri ellerinde ‘Artık yeter, şiddete hayır’, ‘Sağlıkta şiddet sona ersin’, ‘Doktor ölümleri yetmedi mi?’ yazılı dövizler açtı.

Festival tadında maraton

‘Ailece Koşuyoruz’

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), maratona “Ailece Koşuyoruz” sloganıyla katıldı. Halk koşusunda katılan KADEM ekibi, KADEM Vakfı yurtlarında kalan öğrenciler, komisyon üyeleri ve il temsilciliklerinden gelenlerden oluştu.

Festival tadında maraton

Köprüyü ters koştu

Retro (ters) koşu alanında Dünya Şampiyonu Ömer Aslan, Roche Türkiye liderliğinde kurulan MS Platformu’na dikkat çekebilmek amacıyla 40. İstanbul Maratonu’nda geri geri koştu.

Festival tadında maraton

Kenyalılar rekorlarla zirvede

Sonucu merakla beklenen 42K koşusuna Kenyalılar damga vurdu. Sultan Ahmet Meydanı’nda son bulan maratonda erkeklerde 2 saat 9 dakika 57 saniye ile parkur rekoru kıran Kenyalı atlet Felix Kimutai zirveye çıktı. Kimutai’yi, Bahreynli Abdi İbrahim Abdo ve Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich takip etti. Bir rekor da kadınlardan geldi. Zorlu parkuru 2 saat 18 dakika 35 saniyelik derecesi ile rekor kırarak tamamlayan Kenyalı atlet Ruth Chepngetich mutlu sona ulaşırken, vatandaşı Margaret Agai 2., Etiyopyalı Fatuma Sado da üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Festival tadında maraton

15 kilometre koşusunu erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can kazandı. Korir, 43 dakika 4 saniyelik derecesiyle zirveye çıkarken, aynı dereceyi elde etmesine rağmen Polat Kemboi Arıkan, hakem kararıyla 2. sırada yer aldı. Üçüncülük ise Uganda’dan Albert Chemutai’ye gitti.

Kadınlarda ise Can, 47 dakika 43 saniyelik derecesiyle kürsünün zirvesine çıktı. Kenyalı sporculardan Delvine Meringor 2., Daisy Jeptoo Kimeli ise 3. oldu. 10 kilometre koşusunu da erkeklerde Fatih Korkunç, kadınlarda ise Suzan Tunca ilk sırada tamamladı. Toplam 4 milyon 990 bin 230 TL ödül dağıtıldı.

Yazarlar