Gündem Festivalleri çok sevdik

Festivalleri çok sevdik

21.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Müzik, yemek, spor, teknoloji… Türkiye’nin her bölgesinde, her ilgiye göre bir festival bulmak mümkün. Yıldan yıla artan çeşitliliği ve katılımcı sayısıyla Türkiye, festivalleri çok sevdi

Festivalleri çok sevdik

Brezilya’nın Rio Karnavalı, Hindistan’ın Holi Festivali, İspanya’nın Domates Festivali, Almanya’nın Octoberfest’i… Her yıl milyonlarca gezgin bu festivallere katılmak için turizm hareketliliği oluşturuyor. Tüm dünyada festivaller, turizmin ana damarlarından. Henüz Türkiye’nin dünyaca ünlü bir festivali olmasa da genç yaşlı demeden festivallere ilgi her geçen gün artıyor. Gelenekselleşen festivallere yenileri ekleniyor, katılımcı sayıları katlanıyor. Havaların da ısınmasıyla artık Türkiye’nin birçok bölgesinde neredeyse her hafta bir festival var. O festivallerden bazılarını derledik:

Haberin Devamı

İstanbul’da seçenek çok

İstanbul, sanattan spora, yemekten teknolojiye birçok festivale ev sahipliği yapıyor. İstanbul Gençlik Festivali, bu yıl 2-6 Mayıs tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festivalde eğlenceli konserler, teknolojik yenilikler, kültür ve sanat etkinlikleri, ilham veren söyleşiler, sosyal sorumluluk projeleri, spor ve e-spor turnuvaları gençlerle buluşturulacak.

İstanbul Müzik Festivali’nin ise bu yıl 47.’si 11-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Aya İrini Müzesi’nden Kapalıçarşı’ya, Rahmi M. Koç Müzesi’nden Süreyya Operası’na, Yeniköy’den Samatya’ya kadar İstanbul’un farklı mekânlarında 22 konserin verileceği festivalde dünyaca ünlü solistler, topluluklar sahne alacak. Festivalde müzik dinletilerinin yanı sıra farklı disiplinlerden konuşmacıların sanata olduğu kadar hayata dair yapacağı “Konsere Doğru” başlıklı sohbetlerle katılımcılara farklı bir deneyim sunulacak. Ayrıca İstanbul’un tüm yolları her yıl baharın müjdecisi rengârenk lalelerle süsleniyor. Bu görsel şölene tanıklık etmek isteyenler, 30 Nisan’a kadar devam edecek 14. İstanbul Lale Festivali’ne, organik ürün meraklıları ise Organik Ürünler Festivali’ne katılabilir.

Haberin Devamı

Alaçatı’da lezzetli günler

Sanat, müzik, spor, doğa, macera ve gurme deneyimler yaşamak isteyenler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tasting Alaçatı’da buluşacak. 26-28 Nisan tarihlerinde Alaçatılı işletmelerin ev sahipliğinde gerçekleşecek ve bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan etkinlikte Alaçatı’nın en iyi restoranları ve otelleri, bağ evleri ve çiftlikler özel menüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmalarıyla kapılarını açıyor.

Hip Atölye İletişim tarafından gerçekleştirilen festival, şeflerin özel tarifleri, tadım menüleri, degüstasyon atölyeleri, kitap söyleşileri, doğada sabah meditasyonu, sergiler, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşan zengin bir programa sahip.

Renklere boyanacaklar

Hindistan’da kutlanan Holi Fest’te insanlar rengârenk boyaları birbirlerinin üstüne döküp, çılgınca eğleniyorlar. Boyalar, baharın gelişiyle başlayan renkliliği ve çok kültürlülüğü temsil ediyor. Festival, 20-21 Mart’ta Hindistan’da gerçekleştirildi ancak dünyanın farklı noktalarında da düzenlenmeye devam ediyor. 50’den fazla ülkede kutlanan Holifest’in düzenlendiği ülkelerden biri de Türkiye. İzmir’de dün gerçekleştirilen HoliFest, İstanbul’da 27 Nisan’da Life Park’ta, Ankara’da 4 Mayıs’ta ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenecek. Sürpriz sanatçıların sahne alacağı festivalde katılımcılar, DJ performansları ve dans gösterileriyle doyasıya eğlenirken, kurulan standlarda Hint mutfağına özgü yemeklerden tadacak, Hint kültürünü doyasıya yaşayacaklar.

Haberin Devamı

Enginar sizi çağırıyor

Enginar tüm kalbiyle gezginleri, bu yıl 5. kez Uluslararası Urla Festivali’ne çağırıyor. 26-28 Nisan’da yapılacak festivalde Türkiye’nin önde gelen gastronomi uzmanları ve aşçıları katılımcılarla buluşacak, enginar konulu mutfak atölyeleri düzenlenecek. Ayrıca Urla Cumhuriyet Meydanı, Sanat Sokağı, Malgaca Pazarı ve Demircili Sokak’ta kurulan stantlarda katılımcılar enginarlı ürünleri tatma fırsatı yakalayacaklar. Festival boyunca katılımcılar, konserlerle de eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalayacaklar.

Haberin Devamı

Festivalleri çok sevdik

Her ilgiye göre müzik

Caz müzikten rock müziğe her müzik zevkine göre bir festival düzenleniyor. Bu festivallerden biri olan ve Türkiye’nin en büyük festivali unvanına sahip Zeytinli Rock Festivali bu yıl da Türk rock müziğinin geçit töreni olacak. Festival 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’de Edremit Akçay Sahili’nde düzenlenecek. Geçen yıl Selda Bağcan’dan Teoman’a, Mabel Matiz’den Duman’a onlarca ünlü ismin yer aldığı festivalin bu yılki programı henüz belli değil.

Caz müziğin dünyaca ünlü isimleri ise Antalya Akra Caz Festivali’nde sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl Antalya’da 2.’si gerçekleşecek festival, modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziğini funk, rock, Latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkacak. 21-29 Haziran’da Akra Hotels’in bahçesinde yapılacak festivalde Monica Molina, Roberto Fonseca, Fazıl Say gibi dünyadan ve Türkiye’den sanatçılar sahne alacak.

Haberin Devamı

Festivalleri çok sevdik

Edirne, baharı karşılayacak

Baharın gelişini müzik, dans eşliğinde karşılamak için Edirne’de Hıdrellez ve Kakava Festivali düzenleniyor. Her yıl 5-6 Mayıs’ta gerçekleştirilen festivalde konser, yarışma, dans gösterileri eşliğinde bahara merhaba deniliyor. Festivalin simgesi ise bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması arzusunu simgelemek üzere yakılan Kakava Ateşi.

Festivalleri çok sevdik

Van’da buluşacaklar

Doğunun ilk müzik festivali olan GezginFest Van’ın bu yıl ikincisi düzenlenecek. 21-23 Haziran’da Van Gölü kıyısında bulunan Gevaş Ada İskelesi’nde gerçekleştirilecek festivalde Selda Bağcan, Halil Sezai, Duman, Feridun Düzağaç, Can Bonomo başta olmak üzere birçok sanatçı ve grup sahne alacak. Interrail Turkiye tarafından gerçekleştirilen festival Türkiye’nin her tarafından insanı Van’da buluşturmayı hedefliyor. GezginFest’te huzur, mutluluk ve eğlence dolu 3 gün için katılımcıları bekliyor.

Festivalleri çok sevdik

Yurt dışı tur alana Karadeniz indirimli

Prontotour, seyahat coşkusu bitmesin diye yeni bir kampanya başlattı. Kampanyayla Ramazan Bayramı tatili için yurt dışı turu alanlara Karadeniz turu yüzde 50 indirimli sunulacak. 500 euro veya 600 doları aşan yurt dışı turu alan seyahatseverlerin faydalanabileceği kampanya tüm kara ve gemi turlarını kapsıyor. 19 Nisan 2019 tarihinden itibaren alınan turlarda geçerli olan kampanyanın ayrıntıları www.prontotour.com adresinde bulunuyor.