Gündem FETO’den adliyede ‘Ar-Ge’ çalışması

FETO’den adliyede ‘Ar-Ge’ çalışması

14.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ yargıdaki düşmanları için “Ar-Ge” çalışması yapmış. Hizmet düşmanları ‘kendinden motorlu’, ‘vagon halinde’ ve ‘korku veya menfaat ile iş yapanlar’ olarak sıralanmış

FETO’den adliyede ‘Ar-Ge’ çalışması

Yargı içindeki FETÖ mensubu sivil imamların
“hizmet düşmanlarını sınıflandırmak maksadıyla” adliye içinde “Ar-Ge” listesi hazırladığı ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün, eski Yargıtay 22. Ceza Dairesi üyesi İlhami Dal hakkında silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianamede çarpıcı bir bilginin yer aldığı ortaya çıktı.
İddianamede, soruşturmanın şüphelilerinden sivil imam ve örgüt sorumlusu İrfan Öksüz tarafından diğer bir sivil imam ve örgüt sorumlusu Bilge kod adını kullanan Halil İbrahim Şahin’e ByLock’tan gönderilen mesaja yer verildi. Mesaj içeriğine göre FETÖ’nün, yargı ve adliye içindeki mensuplarıyla ilgili “Ar-Ge” çalışması yaptığı ortaya çıktı.
Sınıflandırma yapmışlar
İrfan Öksüz’ün gönderdiği mesajda, 15 Ocak 2016’ya kadar adliye fotoğrafları, aralık sonuna kadar adliye arge listesinin istenildiği belirtilen iddianamede, “Bu listenin istenmesinin nedeni hizmet aleyhine iş yapanları’ sınıflandırmak. Örgüt aleyhine operasyon yapan tüm hakim ve savcıların takibi ve yaptıkları her operasyon ile ilgili ellerindeki bilgiler dahil excel formatında tutulmasını ve verilmesi istenmektedir” ifadelerine yer verildi
Aylık bildirim isteniyor
İddianamede yer verilen mesajlar şöyle:
“AR-GE-DT GÜNDEMLERİ 1. Ar-Ge formatında 15 Ocak’a kadar adliye fotoları 2. Aralık sonuna kadar adliye Ar-Ge list. Bu gündemi daha önce de birkaç kez yazmıştım. Burada üçlü bir derecelendirmemiz var. Kendinden motorlu hizmet düşmanları, vagon halinde olan hizmet düşmanları, korku veya bir angajman ile (menfaat vb) önüne iş geldikçe hizmet aleyhinde iş yapanlar 3. Hizmet aleyhine operasyon yapan tüm hs lerin (hâkim, savcıların) ayrıca takibi ve yaptıkları her operasyon ile ilgili elimizdeki bilgiler de dahil (mümkünse) ayrı bir excelde Ar-Ge formatında tutmamız gerekiyor. Bu çok önemli inşallah süreç dönünce bu bilgiler çok önemli olacak. Sıcağı sıcağına kaydetmemiz gerekiyor. Bu gündem ay sonu ilk dönüşü alacağız ve bana 15 günde bir soracaklar. Yani istirhamımız ay başı ve ortası olarak iki defa dönüş verilmesidir. Muhtelif gündemler normal Ar-Ge takviminde aylık olarak almamız gerekiyor.”
Söz konusu mesajda Yargıda Birlik Platformu (YBP) içinde bulunan hâkim ve savcıların yakın takip edilmesi de isteniyor. Mesajda, “YBP YBP içerisindeki hakyolcuların, ülkücülerin, ulusalcıların ve diğer muhafazakâr grupların kendi aralarındaki her türlü sürtüşmeyi pr olarak kayda geçirmemiz lazım.) Yargıya (YBP’lilere) yapılan özel kıyaklar, özel konut projeleri ve HS’lere (hâkim savcılar) çok ucuza konut ve arsa teminine ilişkin bilgiler kayıt altına alınmalı” deniliyor.

Haberin Devamı

Yazarlar