Gündem FETÖ’nün Çatı Davası başladı

FETÖ’nün Çatı Davası başladı

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Firari Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yargılandığı FETÖ Çatı Davası’nın ilk duruşması dün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Kazım Avcı, Dilaver Azim, eski milletvekili İlhan İşbilen, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy, Alaeddin Kaya katıldı.

FETÖ’nün Çatı  Davası  başladı

Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca ile Silivri Cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kurulurken, salondaki mağdur ve müştekiler arasında Amirallere Suikast soruşturması sırasında gözaltına alınmak istenince intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın kız kardeşi Hürriyet Ünver de hazır bulundu.
Duruşmada Ankara Barosu CMK servisinin, sanıklardan Fetullah Gülen’i savunması için görevlendirdiği avukat Alihan Uncu’nun, Gülen’in avukatlığından çekilmek için yaptığı başvurunun baro tarafından reddedilmesi üzerine İdare Mahkemesine dava açtığı ve Gülen’in avukatlığını sürdürmesinin yürütmesini durdurduğu tutanağa geçirildi. Karaca duruşma sırasında, “Ara vermeyecek misiniz? Rahatsızlığım var” dedi. Bunun üzerine, Yarbay Tatar’ın kız kardeşi Ünver, “Bekle, bekle. Dayanamadın mı? Katiller... Ben 7 yıldır bekliyorum” diye bağırdı.
‘Gülen’i tıraş ettim’
FETÖ’nün siyasi işlerinden sorumlu imamı ve istişare heyeti üyesi olmakla suçlanan İlhan İşbilen savunmasında, 12 yaşında İzmir’de berberlik yaparken Fetullah Gülen’i traş ettiğini söyledi. Müşteki Ahmet Tatar’ın, berberlikle başladığı iş yaşamında Bank Asya’daki yüzde 6,5’luk hissesi, armatörlük ve milletvekilliğine varan süreci hatırlatıp, “Bunun içinde cemaatin bir lirası dahi yok muydu?” sorusu üzerine İşbilen, “Eşim EVYAP Holding’in hissedarı. Tırnaklarımla kazıyarak geldiğimi söyledim. Birden bire tersaneci olmadım” dedi.