Gündem FETÖ’nün özel evlerine ikinci dalga operasyon

FETÖ’nün özel evlerine ikinci dalga operasyon

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün hâkim savcı yetiştirmek için oluşturduğu ve ‘tedbirli evler’ adını verdiği çalışma evlerine yönelik soruşturma kapsamında 38 kişiye daha gözaltı kararı çıkarıldı.

FETÖ’nün özel evlerine ikinci dalga operasyon

Silahlı terör örgütü FETÖ’nün hakim savcı yetiştirmek için oluşturduğu ve “tedbirli evler” adını verdiği çalışma evlerine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda 13’ü avukat, 38 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, “tedbirli evlerde” kalanlar için “Burunlarından kan gelene kadar ders çalışsınlar” şeklindeki mesaj gönderdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın geçtiğimiz 16 Mart Cuma günü yapılan ilk dalga operasyonunda 30 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 68 şüpheliden 48’i gözaltına alınmıştı. Dün sabah saatlerinde ikinci dalgası başlatılan soruşturma kapsamında savcılık ve emniyet tarafından dikkat çekici detaylara ulaşıldığı öğrenildi.

Kuran’la bağlılık yemini

Hâkim ve savcı yetiştirmek için oluşturduğu evleri “tedbirli” ve “tedbirsiz” diye ikiye ayırdığı belirlenen FETÖ’nün, evlerin kira kontratlarını kura ile belirlenen kişilerin üzerine yaptığı tespit edildi. Dış dünya ile irtibatın kesildiği ve cep telefonu ile internetin yasak olduğu “tedbirli” evlerde, evde kalanların sabit telefon hatlarıyla irtibat kurduğu ve sadece aileleri ile görüştükleri belirlendi. Eve alınan örgüt üyelerinden hakim ve savcı olacağına kesin gözüyle bakılan bireylerin ne pahasına olursa olsun peşinin bırakılmadığı, gerekirse tehdit mekanizmasının devreye sokularak bu kişilerin örgüt içerisinde tutulduğu da tespit edildi.

Haberin Devamı

Her birine bir kod ismin verildiği evlerde, örgüt elemanlarının sosyal hayattan uzaklaştırılarak radikalleşmelerinin sağlanmaya çalışıldığı, örgüt üyelerinin fotoğraflarının “ablalar”’ tarafından alınarak katalog yapıldığı ve örgüt içinden evlendirildikleri belirlendi.

Evliliklere izin verildi

“Kast sistemi”nin uygulandığı evliliklerde, örgütsel seviyesi aynı olanların birbirleriyle evlenmelerine izin verildiği; meslektaş, memleket, aşk gibi kriterlerin baz alınmadığı öğrenildi.

Evlerde kalanlara örgüte ve gizliliğe bağlılık için Kuran’a el bastırılarak yemin ettirildiğinin belirlendiği soruşturmada, ettirilen yeminin ise “Bu evden kimseye bahsetmeyeceğime, evde bulunan diğer kişilerden kimsenin haberi olmayacağına eve getirilen soru bankaları hakkında hiçbir şekilde konuşmayacağıma, evin yerini hiç kimseye söylemeyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” şeklinde olduğu belirlendi.

'Klozette namaz kılın'

Bir önceki operasyonda gözaltına alınıp itirafçı ve gizli tanık olan örgüt mensuplarının verdiği bilgiler ışığında ortaya çıkan tespitlerin arasında, evlerde kalanlara çok önem verdiği öğrenilen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in, “Burunlarından kan gelene kadar ders çalışsınlar” şeklindeki mesajların yanı sıra yine örgüt üst düzey yöneticileri aracılığıyla “Hakim-savcı olduğunuzda, çalıştığınız adliyelerde namaz kılmayacaksınız. Tuvalette klozete oturup namaz kılacaksınız. Asker abileriniz de böyle yapıyor. Sahte kokteyller düzenliyor. Alkol alıyorlar” şeklinde talimatlar gönderdiği de tespit edildi.

Yazarlar