Gündem FETÖ operasyonu: 33 kişi gözaltında

FETÖ operasyonu: 33 kişi gözaltında

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün emniyet yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 6 ilde 48 eski emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

FETÖ operasyonu: 33 kişi gözaltında

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen ekipler şüphelilerin adreslerine operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda şüphelilerden 33’ü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Adana ve Nevşehir’de 12 şüpheli FETÖ’ye üye olmak suçlamasıyla gözaltına alındı.

- Gaziantep Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 ilde operasyon düzenlendi.Operasyonda örgütün asker imamlarıyla iletişim kurdukları belirlenen 49 şüpheliden aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35’i gözaltına alındı.

‘Çorum imamı’ Aydın’da yakalandı

- Aydın merkezli 20 ilde FETÖ’nün TSK’daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda yakalanan 48 şüpheliden birinin, örgütün sözde “Çorum imamı” Gökhan Dağdeviren olduğu ortaya çıktı. Örgütün hücre evinde sahte kimlikle yakalanan firari zanlı Dağdeviren’in yurt dışına kaçma hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

- 25 Haziran’dan bu yana Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Genel komutanlıkları ile ülke genelindeki operasyonlarda aralarında örgütün “mahrem imamları” ile muvazzaf askerlerin de olduğu 423 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

20’ye yükseldi

- Balıkesir merkezli 13 ilde ve KKTC’de FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında mahrem imamlar tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arama yöntemiyle arandıkları tespit edilen, Sahil Güvenlik ile Deniz ve Kara Kuvvetleri’nde görevli, biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 20’ye yükseldi.