Gündem FETÖ’nün karargahı Pinhan Restaurant davasında mütalaa

FETÖ’nün karargahı Pinhan Restaurant davasında mütalaa

11.01.2022 - 12:56 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün karargah olarak kullanarak gizli toplantılarını yaptığı ve himmet gelirlerinin şirket geliri gibi örgüte aktarıldığı Maltepe’deki Pinhan Restaurant hakkında savcılık mütalaasını açıkladı. Hazırlanan mütalaada, 20 sanığın cezalandırılması, 7 sanık hakkında ise beraat kararı verilmesi talep edildi.

FETÖ’nün karargahı Pinhan Restaurant davasında mütalaa

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe’deki Pinhan Restaurant’da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada çok sayıda tutuksuz sanık avukatlarıyla birlikte katıldı. Sanık yoklamasının ardından mahkeme başkanı, duruşma savcısının esasa ilişkin mütalaasını celse arasında dosyaya sunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“HAYIR İÇİN İCRA BASKISI GÖRENLERİN OLDUĞU TEK YER TÜRKİYE”

Hazırlanan mütalaada yapılan bir ihbar sonrası restaurant hakkında arama ve el koyma kararı çıkarıldığı anlatıldı. Örgütün himmet ve burs faaliyetleri için iş insanlarından nakit olarak para aldığı ancak zamanla senet ve çek de almaya başladığı anlatılan mütalaada, “Hatta örnekleriyle mevcuttur ki kendisinden himmet istenen iş adamı o an itibarıyla mali durumunun bozuk olduğunu beyan ederek ileri tarihli çek vermektedir. Çeki alan örgüt mensupları onu hemen tedavüle koyarak iş adamına haciz gelmesine bile sebep olmuşlardır. Belki de hayır için çek ve senet verip karşılığında icra baskısı gören kişilerin bulunduğu tek yer Türkiye’dir. Bütün bunlar bu silahlı terör örgütünün hayır ve hizmet hareketi olmadığının delilleridir” denildi.

Haberin Devamı

“KURBAN PARASI VAR KURBAN YOK”

Pinhan Restaurant’ın ticari bir işletme olması gerekirken, kurban parası toplamak için belge bastırdıkları anlatılan mütalaada, “Toplanan kurban paralarının çetelesi tutulduğu halde kesinle kurbanlarla ilgili hiçbir belgenin bulunmamamı kurbanların kesilmediğine ve örgütün amaçları doğrultusunda başka alanlarda kullanıldığını ortaya koymaktadır” denildi.

20 SANIĞA CEZA 7 SANIĞA BERAAT TALEBİ

Hazırlanan mütalaada 15 sanığın, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 5 sanığın ise “örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri istendi. Firari 12 sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verilmesi talep edilen mütalaada, 7 sanık hakkında ise beraat kararı verilmesi talep edildi. Mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için sanık ve avukatlarına süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.