Gündem Film platosunda 1 Mayıs kutlaması

Film platosunda 1 Mayıs kutlaması

25.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı, yönetmenliğini Levent Semerci’nin yaptığı ‘Ayhan Hanım’ adlı sinema filmi çekimi için Aşağı Söğütönü Mahallesi’ndeki film platosunda oluşturulan ‘Taksim Meydanı’nda kutlanacak.

Film platosunda 1 Mayıs kutlaması

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Başkanvekili Fuat Gürcüoğlu, şu an yurt dışında bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın 1 Mayıs kutlamalarının temsili olarak Aşağı Söğütönü Mahallesi’ndeki ‘Taksim Meydanı’ platosunda yapılması için başta Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç olmak üzere çeşitli sendikaların şube başkanına öneri götürdüğünü söyledi. Sendika temsilcilerinin de teklifi olumlu karşıladıklarını anlatan Gürcüoğlu, 1 Mayıs Günü otobüslerle 150 kadar sendika temsilcisi ve işçinin buraya götürülüp kutlama yapılacağını belirtti.
Gürcüoğlu, şunları söyledi: “Netice itibariyle burada sembolik de olsa 1 Mayıs’ın tekrar canlandırılması, gelecek kuşaklara bir mesaj olarak kalacağı genel görüşü var. Muhtemelen 1 Mayıs, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde yer alan platoda 1 Mayıs’ta temsili olarak işçileri bir araya getirecek.”