Gündem Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü! İlk değil...

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü! İlk değil...

24.10.2021 - 12:23 | Son Güncellenme:

ABD'li film yıldızı Alec Baldwin'in yeni filmi Rust'ın çekimleri sırasında 'kurusıkı silahla' görüntü yönetmenini öldürüp, filmin yönetmenini de yaralaması gündeme bomba gibi düştü. Bu olay sonrası gözler setlerde yaşanan kazalara çevrildi. İşte hem dünyada hem de Türkiye'de yaşanan talihsiz set kazaları...

Derleyen: Selçuk Bulut / Milliyet.com.tr - Dünyaca ünlü aktör Alec Baldwin, 'Rust' filmin çekimleri sırasında yaşadığı kazayla gündeme geldi. Baldwin, sette yanlışlıkla tetiğe basması sonucu filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne, filmin yönetmeni Joel Souza’nın ise yaralanmasına neden oldu. Ambulans helikopterle hastaneye yetiştirilen Hutchins, doktorların yoğun çabasına rağmen hayatını kaybetti. Yönetmen Souza ise götürüldüğü hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Haberin Devamı

Olay sonrası yaşadığı şoku ve üzüntüyü dile getiren Alec Baldwin’e, silahların boş ve güvenli olduğu söylenmiş. Bu duruma neden olan silah uzmanı Hanna Gutierrez-Reed ve yönetmen yardımcısı Dave Halls’in, arananlar listesinde olduğu belirtildi.

1915’TEN BERİ MEYDANA GELİYOR

Sinema tarihinin ilk gününden itibaren setlerde çeşitli kazalar meydana geliyor. 1915 yılında çekilen 'Tutsak' isimli filmin çekimleri sırasında tüfeğin içinde kalan mermi oyunculardan birinin başından vurulup ölmesine neden olmuştu.

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Alec Baldwin'in yaşadıkları, yıllar önce yaşanan üzücü bir olayı akıllara getirdi. Dövüş filmlerinin usta ismi Bruce Lee’nin kendisi gibi aktör olan oğlu Brandon Lee de sette yaşamını yitirmişti. Oğul Lee, 1993 yılında ‘The Crow’  (Karga) filminin bitmesine 8 gün kala başka bir aktör tarafından yanlışlıkla doldurulan bir tabancayla vurularak öldürülmüştü. Halyna Hutchins'in ölümünün kendisine Brandon Lee’nin ölümünü hatırlattığını söyleyen gazeteci Mark Harris, Hollywood’un Brandon Lee olayından ders çıkarmamış olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İNANILMAZ KAZA

Sette yaşanan ve bir oyuncunun ölümüne neden olan bir başka kaza ise 1980’li yıllara damga vuran 'Zamanda Yolculuk' dizisinde yaşandı. Jon-Erik Hexum çekime verilen arada, sette kullanılan bir tabancayı alıp şakağına dayadı. Silah patlamadı ancak geri tepme sırasında kafatasında kırıklara sebep oldu. İnanılmaz kaza, aktörün beyninde hasara yol açınca 27 yaşında hayatını kaybetti.

DUBLÖRÜN HAYATINA MAL OLDU

2017’de 'Deadpool 2' filminin çekimlerinde yaşanan kaza, yine bir dublörün hayatına mal oldu. Kanada’da gerçekleşen çekimlerde motosiklet sahnelerini canlandıran kadın dublör, başka bir dublörle çarpışıp yakınlardaki bir binanın camından içeri girmişti. Kaza sonrası, dublör hayatını kaybetmişti.  

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

ÖLÜMDEN DÖNÜLEN ANLAR

‘Sihirbazlar Çetesi’ isimli filmdeki başarılı oyuncu Isla Fisher, ölümden dönmüştü. Senaryo gereği su tankına giren Fisher'in ellerindeki kelepçelerden kurtulup sudan çıkması gerekiyordu. Ancak Fisher, tanktan çıkmayı başaramadı. Set çalışanlarının ilk başta olayı anlamaması üzerine 3 dakika boyunca suyun içinde kalan oyuncu, son anda sudan çıkarılmış ve facianın önüne geçilmişti.

Haberin Devamı

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

HARRY POTTER’İN DUBLÖRÜ FELÇ KALDI

Sinema tarihinin en önemli yapımlarından birisi olan ‘Harry Potter’ setinde yaşanan kaza ise uzun süre güvenlik tartışmalarına neden olmuştu. Serinin ilk filmi boyunca Daniel Radcliffe'in dublörlüğünü yapan David Holmes, 'Harry Potter ve Ölüm Yadigarları' filminin uçuş sahnelerinin provaları esnasında yaşanan patlamayla sert bir şekilde yere çakıldı. Omuriliği hasar alan Holmes, kaza sonrası felç kaldı.

Dünyada yaşananların ardından Türkiye'de yaşanan set kazaları da yakından bakalım...

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

'EĞER DAMARA GELSEYDİ…'

Ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu da yıllar önce sette meydana gelen kazada ölümle burun buruna geldiğini söyledi. Helvacıoğlu'nun koluna iğne vurulacağı sahne sırasında içinde çay olan şırınga koluna girmiş ve kolu şişmiş. Devamında yaşananları Helvacıoğlu şöyle aktardı: "Hemen montu çıkarttım. Kolum şişmişti, hastaneye gittim. Allah'tan damara ya da tehlike oluşturacak bir yere gelmemiş. Antibiyotikle kurtuldum. Ancak doktor 'Damara gelse ölebilirdin' dedi."

Haberin Devamı

CANLANDIRMA SIRASINDA BELİ KIRILDI

Türk sinemasının efsane isimlerinden Fatma Girik’in, 90’lı yıllarda Kanal D ekranlarında sunduğu "Söz Fato'da" programı için çektiği canlandırma sırasında yaşadığı kaza da uzun süre gündemden düşmedi. 3'üncü kattan atladığı bir anın çekimleri sırasında hatalı bir hareket yapan Girik’in bel kemiğinde kırıklar meydana gelmişti. 

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

PEK ÇOK OLAYA SAHNE OLDU

Türk korku filmi olarak çekilen ‘Büyü’ de uzun süre setinde yaşanan kazalarla gündeme gelmişti. Çekimlerin ikinci gününde dolly operatörü üç yüz kiloluk malzemenin altında kalmış, ışık asistanı da 6 metrelik kuyuya düşmüştü. Kazalar bununla da kalmamış, filmin oyuncularından İpek Tuzcuoğlu sivri bir kayanın üstüne düşüp kuyruk sokumunu zedelemişti. Okan Yalabık ise yuvarlanan kayanın altında kalmaktan son anda kurtulmuştu.  

Haberin Devamı

Film setinde yaşananlar herkesi dehşete düşürdü İlk değil...

42 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Sinan Çetin'in yönettiği 'İstasyon' filminin Afyon'daki çekimleri sırasında rol gereği çukura atladığı sahnede sağ ayağı üç yerinden kırılan Cem Özer, kaza sonrası gördüğü oksijen tedavisinde kötüleşince yoğun bakıma alınmıştı. Özer, tam 42 gün yoğun bakımda kalmıştı.