Gündem Firarda olan polis de gözaltına alındı

Firarda olan polis de gözaltına alındı

14.04.2015 - 18:25 | Son Güncellenme:

Firarda olan Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul Vatan Caddesi üzerindeki Akgün Otel'in önünde basın açıklaması yapmaya hazırlanırken gözaltına alındı.Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevine, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın isteğiyle getirilen Nazmi Ardıç, 17- 25 Aralık sürecinde Fatih Belediyesi ve TOKİ ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı.

Firarda olan polis de gözaltına alındı

ARAMA YAPILDIĞI DAKİKALARDA TWEET ATTI

Haberin Devamı

Başlatılan soruşturma kapsamında Nazmi Ardıç’ı arayan polislerin Ataol Hukuk Bürosu’nda arama yaptığı dakikalarda, Nazmi Ardıç sosyal medya sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı, Ardıç, " Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Merak etmeyin yarın Vatan’a geleceğim" dedi.

Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun başlattığı soruşturma kapsamında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kişisel verileri kayıt etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçlanan 29 şüpheli arasında yer alan Ardıç'ı arayan polisler, pazartesi günü bir ihbar üzerine Şişli, Rumeli Caddesi'nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu'nda arama yapmıştı.

Binanın 4. katında bulunan büroya giren polisler, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç'ın yakalanmasına yönelik arama kararını bürodakilere gösterdi ve içeride arama yapmıştı. Ekipler yaptıkları incelemelerde Nazmi Ardıç'ı büroda bulamamıştı. Polis Ardıç'ın büroya girdiğini tespit etti ancak nasıl çıktığını bulamamıştı. Gün boyunca ekipler büro önünde beklemişti.

Arama sırasında Twitter hesabından açıklama yapan Ardıç, "Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Ataol Hukuk Bürosu'nda değilim arkadaşlar, gidin yatın. Merak etmeyin yarın Vatan'a geleceğim. Ben korkacak, kaçacak adam değilim" demişti.

17-25 ARALIK OPERASYONLARINDA YER ALMIŞTI

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevine, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın isteğiyle getirilen Nazmi Ardıç, 17- 25 Aralık sürecinde Fatih Belediyesi ve TOKİ ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı.

Ergenekon, Balyoz, Şike ve Odatv operasyonlarında da görev alan Ardıç, 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı ile birlikte haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti. Son olarak Karaman'da görevlendirilen Ardıç, daha önce 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. Ardıç, fezlekede 'dönemin Başbakanı' ifadesinin geçtiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

ARAMA YAPILDIĞI DAKİKALARDA TWEET ATTI Başlatılan soruşturma kapsamında Nazmi Ardıç’ı arayan polislerin Ataol Hukuk Bürosu’nda arama yaptığı dakikalarda, Nazmi Ardıç sosyal medya sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı, Ardıç, " Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Merak etmeyin yarın Vatan’a geleceğim" dedi.