22.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
FERİT ZENGİN İstanbul
İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri önceki gün FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlediği operasyonda haklarında yakalama kararı verilen fizik öğretmeni Enes Özcan ile Mehmet Akif Genel’in de arasında bulunduğu yedi şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Örgütün gizlenme evleri olarak bilinen “Gaybubet” evlerinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler götürüldükleri Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı.
Gözaltına alınan Enes Özcan’ın, örgütün ikinci ismi Mustafa Özcan’ın oğlu olduğu öğrenildi. Şüphelinin yanında ele geçirilen bir telefonda babasını “Başyüceler Şûrası Başkanı” olarak kaydeden Özcan’ın telefonunda örgütün gizli haberleşme programı ByLock tespit edildiği de öğrenildi.
Örgütün rüya tabircisi
FETÖ’nün Orta Asya’dan getirilen öğrencilerinin, barınma ihtiyaçlarını ve eğitim işlerini organize ettiği tespit edilen Enes Özcan’ın, tutuklu FETÖ üyelerininin rüyalarını tabir eden ve yayan kişi olduğu da polis tarafından belirlendi. Fizik öğretmeni Özcan’ın özellikle cezaevindeki örgüt üyelerinin rüyalarını “Bahar gelecek”, “Yakında her şey eskisi gibi olacak” gibi tabirlerle yorumladığı polis tarafından yapılan telefon incelemesinde tespit edilirken, yorumların örgütü diri ve ayakta tutmaya yönelik çalışmalar olduğu öğrenildi.
İmamın kardeşi
Gözaltına alınanlar arasında yer alan diğer bir isim olan Mehmet Akif Günel’in ise örgütün “Kolombiya imamı” Mahmut Eyüp Günel’in kardeşi olduğu öğrenildi. Mehmet Akif Günel’in de telefonunda ByLock tespit edildiği öğrenildi. Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Günel ve Özcan’ın da aralarında bulunduğu beş şüpheli tutuklandı. İki şüpheli hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.
11 kişilik sözde şûranın başkanı
FETÖ ile ilgili daha önce medyada yer alan haberlerde, Mustafa Özcan, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yerine geçecek kişi olarak gösterilmişti. Örgütün 11 kişilik “Başyüceler Şurası” ile Fetullah Gülen arasında bir konumda bulunduğu iddia edilen Mustafa Özcan’ın ABD’de olduğu iddia ediliyor. Özcan’ın yönettiği “Başyüceler Şûrası”da Naci Tosun, İrfan Yılmaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Ali Şengül, Sadık Kesmeci, Mustafa Yeşil, Mehmet Erdoğan Tüzün, Reşit Haylamaz, Şerifali Tekalan, ismet Aksoy yer alıyor.