Gündem Fırtına ağaçları, duvarı devirdi; 1 kişi yaralandı

Fırtına ağaçları, duvarı devirdi; 1 kişi yaralandı

15.10.2008 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

Fırtına ağaçları, duvarı devirdi; 1 kişi yaralandı

ADANA'da, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ağaç ve elektrik direkleri devrildi, duvarlar yıkıldı. Yıkılan bir duvarın altında kalan 46 yaşındaki Sultan Mistili yaralandı. Yaralının bulunduğu hastaneden tomografi için sevk işlemi sırasında ambulansın geç geldiği iddia edildi. Sağlık İl Müdürlüğü ise, “Doktor ile hasta yakını arasında iletişimsizlik söz konusu. Konsultasyon tamamlanmadan sevki yapmadılar” dedi.

Haberin Devamı

Bugün saat 04.00 sıralarında başlayan fırtına, kenti olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi. Yaklaşık 2 saat etkili olan fırtınada, devrilen ağaçlar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapandı. Üzerlerine ağaç ve direk devrilen araçlarda da hasar meydana geldi.

KIŞLIK YAKACAK OLDU

Atakent Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi TOKİ Konutları yakınlarında kaldırımdaki 2 büyük ağaç yola devrildi. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, yolu kaplayan ağaçlar nedeniyle, cadde trafiğe kapandı. Gelen polis ekipleri, ağacı yoldan çekmeye çalıştı ancak başaramadı. Bunun üzerine polisler, mahalle sakinlerinden yardım istedi. Pijamalarıyla evden gelenler baltayla yola devrilen ağacı ikiye böldü. Polislerin yardımıyla, ağaç yol kenarına çekildi. Kesilen ağacı, çevredekiler kış aylarında yakacak olarak kullanmak amacıyla evlerine götürdü. Yol, temizlendikten sonra yeniden trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

DUVARIN ALTINDA KALDI

Fevzipaşa Mahallesi 29'uncu Sokak'ta 2 çocuk annesi Sultan Mistili, saat 04.30 sıralarında 2 katlı evlerinin damında üstü açık bölüme koydukları eşyaları kontrol etmek için dama çıktı. Mistili, eşyaların bulunduğu yerin duvarının fırtınanın etkisiyle üzerine devrilmesi sonucu yaralandı. Çocukları tarafından Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürülen Mistili'nin beyin tomografisinin çekilmesi istendi. Ancak, hasta, hastanede cihaz olmadığı için sevk yapıldı. Tomografi çekilmek üzere annesi için istenen ambulansın geç kaldığını öne süren Onur Mistili, gelen ambulans ve şoförüne tepki gösterdi. “Anons ettiler, 3 dakika içinde geldik. 112'yi arayıp, merkezle konuşun” diyen 112 görevlileri, Mistili ile birlikte içeri girdi. Bu görevliler, bir kalp hastasını alıp ayrılınca, Mistili 112’yi yeniden arayıp, “2 saat oldu hala ambulans gelmedi. Bir tomografi için, bu kadar saat ambulans bekledik. Ya anneme bir şey olursa? Bu kadar da sorumsuzluk olmaz ki” diye bağırdı.

Yaklaşık 2 saat 15 dakika sonra ambulansın gelmesiyle, baygın haldeki Sultan Mistili, beyin tomografisi çekilmek üzere Özel Sistem Tıp Merkezi'ne götürülürken, tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

“GECİKME OLMADI”

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ambulansın gönderilmesinde gecikmenin söz konusu olmadığını belirtirken şu bilgiyi verdi:

“Hastaya müdahale eden doktor tomografi için sevk işlemi yaptığında 112’yi aramışlar. Ambulans da hemen gitti. Ancak, bu sırada doktor konsültasyonu tamamlamadığı, başka tetkikler de istediği için sevk yapılmadı, beklendi. 112 görevlilerimiz de hastanede bekledi. Bu sırada, bir kalp hastası için aynı hastaneden ambulans istenince görevlilerimiz o hastayı aldı. Önceki yaralı hastanın konsültasyonu tamamlanıp, hastane acil görevlileri 112'den ambulans talep edince hemen gönderdik. Gecikme söz konusu değil. Acildeki doktor ile hasta yakınları arasında iletişim veya bilgilendirme sorunu yaşandığını düşünüyoruz.”