Gündem Fırtına çatıları uçurdu!

Fırtına çatıları uçurdu!

01.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde bastıran sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Yozgat, Bursa ve Kütahya’da evleri su bastı, yağış nedeniyle günlük hayat aksadı.

Fırtına çatıları uçurdu

Ankara’da önceki gün sağnak yağış ve dolu etkili oldu. Aniden bastıran yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Bazı araçlar yollarda mahsur kaldı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı bölgelerde sel baskınları yaşandı. Mamak ilçesine bağlı Kutludüğün mahallesinde de fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yandaki evin üzerine devrildi. Bu sırada bahçede bulunan ev sakinleri, yara almadan kurtuldu. Mahalledeki birçok evin çatısı da zarar gördü.
KIRIKKALE: Keskin ilçesinde etkili olan dolu yağışı, ekili alanlara zarar verirken bir evin ağılına düşen yıldırım, 4 koyunun telef olmasına neden oldu. Çıkan yangının sıçradığı ev kulanılmaz hale geldi.
KAYSERİ: Kocasinan ilçesine bağlı Çavuşağa köyünde önceki gece etkili olan rüzgarda 8 ev ile 2 ahırın çatısı uçtu.
YOZGAT: Kısa süre etkili olan misket büyüklüğündeki dolu yağışı, Büyük Cami çevresinde bulunan ağaçlardaki sığırcıkları telef etti. Tarım arazilerinde ve meyve bahçelerinde hasar meydana geldi.
BURSA: Bursa-Orhaneli karayolunun Misi-Doğancı mahalleleri arasındaki bölümünde şiddetli yağışın da etkisiyle heyelan meydana geldi. Karayolları ekipleri, yolda önlem alarak araçların geçişine izin vermedi. Bu nedenle uzun araç kuyrukları oluştu.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, önceki gün meydana gelen dolu yağışında zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. Çukurca, Çeltik, Yeniceabat, Demirtaş, Selçukgazi, Ağdancık ve Seçköy çevresinde armut, elma bahçelerinde yağış nedeniyle büyük zarar oluştu.
KÜTAHYA: Simav ilçesinde önceki akşam 20 dakika süreyle yağan fındık büyüklüğündeki dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunaklı bölgelere kaçarak yağışın kesilmesini bekledi. Cadde ve sokaklarda yürümek güçleşirken, yollar beyaza büründü.