Gündem ‘Flamingo yoksa insan da yok’

‘Flamingo yoksa insan da yok’

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de yapımı planlanan İzmir Körfez Otobanı çevrecilerin tepkisine neden oluyor.

‘Flamingo yoksa insan da yok’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mart ayında yol projesinin ÇED olumlu raporunu onaylaması, aralarında Doğa Derneği, EGEÇEP ve TMMOB’un olduğu sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden olmuş, 85 vatandaş yürütmenin durdurulması ve projenin iptali için dava açmıştı.

Haberin Devamı

Çevreciler, İzmir Körfez Otobanı’nın inşa edilmesi halinde dünyadaki 10 flamingodan birinin yaşadığı Gediz Deltası’nın büyük tehdit altına gireceğini belirterek, Türkiye’deki 14 Ramsar Alanı’ndan (Uluslararası Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi) biri olan Gediz Deltası’nın korunması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda doğal sit alanı da olan Gediz Deltası için önceki gün bir araya gelen 80 çevre gönüllüsü, kuşların yaşadığı bölgedeki çamur düzlüğünün üzerinde ‘flamingo’ figürü oluşturdu.

‘Mücadele sürecek’

Doğa Derneği koruma programı koordinatörü Itri Levent Erkol, “İzmir Körfez Otobanı, Gediz Deltası’nı yaşanmaz hale getirecek. Flamingoların yaşayamadığı bir şehirde insan da var olamaz. Bu nedenle, Doğa Derneği yasalarla korunan Gediz Deltası’nın yaşaması için her türlü mücadeleyi diğer sivil toplum kuruluşları ve İzmir halkıyla birlikte sürdürmeye devam edecek” dedi.

Yazarlar