Gündem Fon vurgunu davasında yeni gelişme! Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracının camı patladı

Fon vurgunu davasında yeni gelişme! Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracının camı patladı

24.05.2024 - 18:17 | Son Güncellenme:

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 28 kişiyi ‘Özel fon’ adı altında dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşma UYAP sistemindeki bakım sebebiyle haftaya ertelendi. İşte merak edilen detaylar...

Fon vurgunu davasında yeni gelişme Seçil Erzanı taşıyan cezaevi aracının camı patladı

Damla GÜLER / İSTANBUL - Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma 2 saat gecikmeli başladı.

Haberin Devamı

SEÇİL ERZAN’I TAŞIYAN CEZAEVİ ARACININ CAMI PATLADI

Duruşmaya gelmek için Marmara Kapalı Cezaevi’nden adliyeye getirilen Seçil Erzan’ı taşıyan cezaevi aracı, Büyükçekmece taraflarında seyir halindeyken kaza geçirdi. Bir otomobilin patlayan lastiğinden savrulan parçalar, Seçil Erzan’ın içinde bulunduğu cezaevi aracının ön camına isabet ederek patlattı. Bunun üzerine Seçil Erzan, cezaevinden gönderilen minibüse nakledilerek Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. İki saat gecikmeli başlayan duruşmaya Seçil Erzan avukatıyla birlikte katıldı. Ayrıca duruşmaya Buse Terim ve Terim Arıca’nın da içinde bulunduğu bazı müştekiler katıldı.

Fon vurgunu davasında yeni gelişme Seçil Erzanı taşıyan cezaevi aracının camı patladı

“SEÇİL YURT DIŞINA KAÇACAK ENGEL OLMAMIZ LAZIM”

Tanık dinlenmesi ile başlayan duruşmada ilk olarak Seçil Erzan’ın sicil amiri olarak bankada görev yapan Sermin Tekin dinlendi. Suçlamaya konu olayı ilk olarak müştekilerden İnci Çeviker’den duyduğunu söyleyen Tekin, “Ağlayarak odaya girdi. ‘10 yıllık arkadaşım tarafından sırtımdan vuruldum. Beni dolandırdı’ dedi. Önce onu bir sakinleştirmeye çalıştım. Bana Seçil Erzan’ın yurtdışına kaçacağını ve buna engel olmamız gerektiğini söyledi. Ben de Seçil Erzan’a izinli olduğu için ulaşılamadığını söyledim. Sonra biz İnci hanımı dinledik ve notlar aldık. Ben de yöneticilerimiz Tanju Kaya’yı aradım. Büyükdere’deki olaydan dolayı da şubeye gittim. Şubeye gittiğimde kapıda Volkan Bahçekapılı’yla karşılaştım. Ona da ‘bir sıkıntı var mı?’ dedim. O da bana ‘Seçil Erzan ile ilgili bir şikayetimiz yok. Sadece elimdeki evraklarla ilgili bilgi almak istiyorum’ diye karşılık verdi” dedi.

Haberin Devamı

“FATİH TERİM, EMRE BELÖZOĞLU VE ARDA TURAN GELDİ”

Gece saatlerinde Hakan Ateş’in kendisini aradığını ve sabah Fatih Terim ve bazı futbolcuların geleceğini haber verdiğini anlatan Sermin Tekin, “Ertesi sabah Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu genel müdürlüğe geldi. Birlikte görüşme yaptık. Arda Turan, Seçil Erzan’a paralar verdiğini, bir kısmını aldığını ama fazla geri alamadığını söyledi. Biz Seçil Erzan ile görüşemediğimizi söylediğimizde Arda Turan, ‘Bende Seçil’in telefon numarası var, size verebilirim’ dedi. Toplantının ardından Fatih Terim ile diğer futbolcular gittiler” dedi.

Haberin Devamı

“SEÇİL’İ ARADIM YANINA GİTTİM”

Arda Turan’ın kendisine verdiği telefon numarasıyla Seçil Erzan’ın kendisini aradığını, ancak telefonun açılmadığını ifade eden Sermin Tekin, “Sonra aynı numaradan Seçil Erzan beni aradı. Perişan halde ağlıyordu. Çok utandığını, korktuğunu, üzgün olduğunu söyledi. Ne yapabileceğimi sordum. Mümkünse görüşebileceğimizi söyledim. Bana ‘siz gelin’ dedi. Ben de şoförümle birlikte attığı konuma gittim. Çorlu’da bir site içerisinde kapının dışında Seçil Erzan beni karşıladı. Çok perişan haldeydi. Bayılma derecesindeydi. Eve çağırdı. İçeri girdiğimde annesi, bakıcısı ve iki kadın vardı. Seçil bana çok zor zamanlar geçirdiğini, tehdit edildiğini, paralar aldığını ama veremediğini söyledi. ‘Çalıp çırpmadım, kendim için bir şey yapmadım’ gibi cümleler kuruyordu. 3 saat orada kaldım. Sonra, ‘beni çok tehdit ettiler, kapıma dayandılar, intihar etmek gibi bir amacım var’ Diyordu” dedi.

Haberin Devamı

“HABERLERE ÇIKINCA YÖNETİCİLERİN HABERİ OLDU”

Görüşmeden 2 gün sonra Seçil Erzan’ın bankaya geldiğini anlatan Tekin: 

Toplantı odamızda kendisini ağırladık. Bizdeki tüm para alışverişleri ve nakit alışverişler kameralarla izlenen operasyon altında olur. Yöneticilerin haberi, haberler çıktıktan sonra olmuştur. Bizim bankamızda 100’e yakın fon var. Bunlardan bir tanesi de ‘özel fon’ dur. Bankamızda ‘gizli fon’ diye bir fon yok. Bu fon olayını ilk kez İnci Çeviker’den duydum

Tanık ifadesinin ardından mahkeme başkanı UYAP sisteminin bakıma gireceğini ve duruşmayı bitirmesi gerektiğini söyledi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.