Gündem ‘Fon’u patlatan fitil böyle ateşlendi

‘Fon’u patlatan fitil böyle ateşlendi

29.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ünlü futbolcuları yüksek gelir vaadiyle dolandıran bankacı Seçil Erzan’ın ilk kurbanı 2 milyon 198 bin dolarını aldığı iş insanı Bülent Çeviker ve eşi İnci Çeviker çifti oldu. 3 Nisan 2023’te başlayan süreç 11 Nisan’da Seçil Erzan’ın tutuklanmasıyla son buldu.

‘Fon’u patlatan fitil böyle ateşlendi

Türkiye’nin konuştuğu bankacı Seçil Erzan’ın ünlü futbolcuları yüksek gelir vaadiyle dolandırdığı olayın fitilini aslında iş insanı Bülent Çeviker ve eşi İnci Çeviker ateşledi.

Haberin Devamı

İşte 3 Nisan’da başlayan ve 11 Nisan’da Seçil Erzan’ın tutuklanmasına giden süreçte yaşananlar...

İLK DENEME 2022'DE

- 3 Nisan 2023: İnci ve Bülent Çeviker çifti, Erzan’ı Florya Denizbank Şube Müdürlüğü’nden bu yana 15 yıldır tanıyordu. Erzan, ilk denemesini Kasım 2022’de yaptı. Çeviker’in işyerine gidip fondan söz etti ancak Çeviker o dönem teklife sıcak bakmadı. Erzan, ikinci sortiyi Şubat 2023’te yaptı. Çiftin Yeniköy’deki evine giden Erzan, ilk ziyaretinden farklı olarak bu kez “Fatih Terim gibi tanınmış ünlü kişilerin de bu fona yatırım yaptığını” söyleyerek bu kez Çevikerler’i ikna etti. Çeviker çifti, iki seferde 2 milyon 198 bin doları Erzan’a teslim etti. Erzan, Çeviker çiftine parayı 3 Nisan 2023’te 3 milyon dolar olarak iade edeceğini yazılı bir evrakla taahhüt etti. Ancak tarih 3 Nisan olduğunda Çeviker Erzan’a bir türlü ulaşamadı. 

Haberin Devamı

ERZAN'A ULAŞAMADILAR

- 7 Nisan 2023: Çeviker çifti, Erzan’a bir türlü ulaşamayınca ve bankadan da sonuç alamayınca bu kez avukatları Murat Özcan aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsacılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Seçil Erzan’ın yurtdışına kaçma ihtimali sebebiyle aynı gün İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile hakkında “yurtdışına çıkış yasağı” konuldu. Erzan’ın yakın arkadaşı dermatolog Evrim Pınar Güzel ve Bozcaada’daki babasından kalma evin tadilatını yapan mimar İbrahim Kocabaldır, o gün bankada Erzan’ın odasında Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Tekin ve Soruşturma Müdürü Giray Bayburtlu’nun bulunduğunu belirtti. Güzel, ifadesinde, “Tekin ve Bayburtlu neden geldiğimizi sordu, biz randevumuz olduğunu ve bankaya teslim ettiğimiz paralardan para çekmek istediğimizi söyledik ancak bize bankada bu paraların görünmediği, evrakların sahte olduğunu ve istersek dilekçe yazabileceğimizi söylediler” dedi. Olaylar duyulmaya başladığı sırada aynı akşam yüksek kar vaadiyle 7,5 milyon dolarını kaptıran futbolcu Arda Turan, Erzan’ı telefonla arayarak, ertesi sabah, yani 8 Nisan sabahı Fatih Terim liderliğinde bir grup futbolcu mağdur olarak Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’le görüşeceklerini, söz konusu listeye bu görüşme için ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Fon’u patlatan fitil böyle ateşlendi

ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜLER

- 8 Nisan 2023: Sabah saat 08.30’da “Fonla hiçbir alakam yok” diyen Fatih Terim ile 7,5 milyon dolar dolandırılan Arda Turan ve 4 milyon 292 bin dolar dolandırılan Emre Belözoğlu, bankanın genel müdürlük binasına giderek Genel Müdür Hakan Ateş’le görüştü. Banka yetkilileri Erzan’a ulaşamadıklarını, olayı araştırdıklarını söyledi. Arda Turan, Ateş’in “Kendisine ulaşamıyoruz” demesi üzerine kendisinde kayıtlı numaradan Seçil Erzan’ı aradı, Erzan telefonu açtı ve Çorlu’daki evinde olduğunu söyledi. Turan da Ateş’e dönerek “Çorlu’daymış” dedi. Bunun üzerine aynı gün Denizbank Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Tekin, Hukuk Baş Müşaviri Ali Murat Dizdar, Teftiş Kurulu Bölüm Müdürü Cenk İzgi, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tanju Kaya, Erzan’ın saklandığı Çorlu’daki evine gitti. Erzan’ın ifadesine göre, ekip akşama kadar evde kalıp “Olayda zimmet yok, evet senin bankacılık hayatın biter belki ama hayatına bir şekilde devam edersin, bu olay zimmet değil” şeklinde sözler söyledi. Ekip, akşam saatlerinde evden ayrıldı.

Haberin Devamı

'BİZ SENİ KORURUZ'

- 9 Nisan 2023: Erzan, ismini vermediği kişi ya da kişiler tarafından korumalar eşliğinde Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü’ne götürüldü. Erzan’ın ifadesine göre Sermin Tekin bu kez yanında bankanın Genel Müdürü Hakan Ateş de varken kendisiyle görüştü. İddiaya göre Ateş, toplantı salonuna girerek, “Kızım biz zaten insanların parasını vereceğiz ama ortada bir enkaz var, kimden ne aldıysan söyle zaten bu bir zimmet değil, zimmet olsa sen yıllarca içeride çürürdün, bu sebeple de kendin banka dışında ne aldıysan onları söyle, sen bizi koru, biz de seni koruruz. Sağlık sigortanı iptal etmeyelim, annenin hastalığı ile de ilgileceğim” dedi. Erzan, yanında Sermin Tekin de varken İstanbul Göktürk’teki evine götürüldü. Erzan, evdeki ajanda ve notlarını Sermin Tekin’e verdi. Erzan, aynı gün korumalarla birlikte Çorlu’daki evine geri götürüldü.

Haberin Devamı

PARA KAYDI TUTULDU

- 10 Nisan 2023: Erzan, yine korumalar eşliğinde Zincirlikuyu’daki Genel Müdürlük binasına getirildi. Burada Erzan’la birlikte Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk İzgi ve Tanju Kaya bir liste oluşturarak, kimin ne kadar para verip ne kadarını geri aldığını kayda aldı. Erzan, bu kayıtların bir kopyasıyla Çorlu’daki evine geri götürüldü.

ERZAN TUTUKLANDI

- 11 Nisan 2023: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Erzan, Önerler Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi No:5 Semilyon Park Sitesi Çorlu/Tekirdağ adresinde gözaltına alındı. Aynı gün tutuklandı.