Gündem Furkan İsminin Anlamı Nedir? Furkan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Furkan İsminin Anlamı Nedir? Furkan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde yapılan bir araştırma sonucuna göre toplam 26.000 kişi bu Furkan ismine sahip, sayı da her yıl artıyor. Bu kadar çok tercih edilen ve erkek çocuklarına verilen Furkan ismine yönelik Furkan ne demek, ne anlamına gelir? Furkan ismi Kur’an’da geçiyor mu? Gibi merak edilen başlıkları detayları ile hazırladık.

Furkan İsminin Anlamı Nedir Furkan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Furkan ismini taşıyan komşu çocukları, okul arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız veya sosyal çevrede ünlü kişiler muhakkak ki dikkatinizi çekmiştir. Kulağa hoş gelen bu ismin anlamına yakından öğrenerek yeni doğacak erkek bebeğinize bu ismi vermeyi düşünebilirsiniz. Furkanların arasına neden sizin erkek çocuğunuz da katılmasın.

Haberin Devamı

Furkan Ne Demek?

Furkan ismi, Arapça kökenli isimler arasındadır. Birçok anlama haizdir. İlk olarak bilinen anlamı; tefrik veya doğruyu yanlıştan ayrıma şeklindedir. Bir diğer anlamı ise iyi ve kötü arasındaki farkı gösteren ve ifade eden şeklinde belirtilmektedir.

Furkan İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

Furkan ismi, Kur’an-ı Kerim’de geçen faziletli isimler arasındadır. Kur’an-ı Kerim’de Furkan ismi, hakkı batıldan ayırma anlamında kullanılmaktadır. Furkan ismini taşıyan sure mevcuttur. Kur’an-ı Kerim’de Furkan ismi Furkan Suresi’nin 1. Ayetinde geçmektedir.

Furkan, ismini taşıyan kişiler karakter bakımından çoğunlukla insanlarla iletişimi güzel ve kuvvetli kişiler olarak öne çıkarlar. Furkan ismine sahip kişiler güvenilir kişilerdir. Bu isme sahip olanların sert bir mizacı olduğu belirtilirken aynı zamanda son derece başarılı, çevreleri tarafından saygı gösterilen insanlar arasında yer aldıkları vurgulanmaktadır.