Gündem Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan kalp krizinden öldü

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan kalp krizinden öldü

05.07.2008 - 19:58 | Son Güncellenme:

FUTBOL Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil yaptığı Bodrum'da kalp kirizinden yaşamını yitirdi.

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan kalp krizinden öldü

Bugün öğleden sonra aniden rahatsızlanan Hasan Doğan'ın kalp krizi geçirdiği anlaşılınca, Özel Bodrum Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Hasan Doğan'ın yaşamını yitirdiği açıklandı.
Kastamonu’nun Abana İlçesi'nde 1956 yılında dünyaya gelen Hasan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Koç Holding bünyesindeki Beldesan'da pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında Ramsey Genel Müdürü oldu.
Geçen şubat ayında Futbol Federasyonu Başkanlığı'na getirilen Hasan Doğan, Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamasında önemli rol oynamıştı.
Evli ve 2 çocuk babası Hasan Doğan, Ramsey başta olmak üzere bazı kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunuyordu.

Haberin Devamı

HAMAM SONRASI ÇAY İÇERKEN FENALAŞTI
Bodrum'daki Rixos Otel'de tatil yapan Hasan Doğan bugün öğleyin, Fatih Terim'le birlikte Torba'daki ‘La Boutique Alkoçlar’a gitti. Gülşah ve Ender Alkoçlar'ın yeni açtığı otel için ‘hayırlı olsun’ diyen Hasan Doğan ve Fatih Terim, burada eşleriyle birlikte öğle yemeği yedi. Hasan Doğan ve Fatih Terim, yemek sonrası La Boutique Alkoçlar'da bir süre dinlendikten sonra ayrıldı.
Hasan Doğan yeniden tatilini geçirdiği Rixos Otel'e döndü. Akşama doğru da Rixos Otel'deki Türk hamamına giren Hasan Doğan, bir süre kalıp ter attı. Doğan, hamamdan çıktıktan sonra çay içerken bir anda fenalaştı. Oteldeki görevlilerin ilk müdahaleyi yaptığı Hasan Doğan, hemen bir otomobille Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı.

YAŞAMINI YİTİRDİ
Bodrum'da tatil yaparken Hasan Doğan'ın kalp krizi geçirdiğini öğrenen spor, sanat ve iş dünyasından birçok kişi Özel Bodrum Hastanesi'ne koştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat hastane yetkilileriyle görüştükten sonra çıkışta, “Başımız sağolsun. Doktorlarla görüştüm yaşamını yitirmiş” dedi.

Haberin Devamı

Hasan Doğan, 143 gün Başkanlık yaptı
İSTANBUL (A.A)
 Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, federasyon başkanlığına 14 Şubat 2008 tarihinde seçilmişti.
         Haluk Ulusoy’un ardından başkanlığı devralan Hasan Doğan, 1956 yılında Kastamonu’nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra 1979-1980’de İngiltere’de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey’in genel müdürlüğü görevini üstlendi. Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı 2 çocuğu bulunan Doğan, Ramsey A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Gürmen A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Kip-Teks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Star Medya Yayıncılık Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Doğan, Levent Bıçakcı’nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde, federasyonda başkanvekili olarak görev almıştı.
         Doğan’ın, bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri vardı. Futbol Federasyonu Başkanı olan Doğan, bunun yanında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği ile Beşiktaş Kulübü kongre üyesiydi.
         Hasan Doğan yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, İsviçre ve Avusturya’da gerçekleştirilen 13. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale yükselerek, büyük bir başarıya imza atmıştı.
         Doğan, son olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile olan sözleşmeyi 2012 yılına dek uzatmıştı.
        
143 GÜN BAŞKANLIK YAPTI
         Bodrum’da, 52 yaşında kalp krizi sonucu vefat eden Doğan, Ankara’da 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilmişti.
         Toplam 143 gün başkanlık yapan Doğan, genel kurula katılıp oy kullanan 231 delegenin 222’sinin oyunu alarak başkanlığa seçilmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü, başsağlığı mesajı yayınladı
  Galatasaray Kulübü, bugün Bodrum’da vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için bir başsağlığı mesajı yayınladı.
         Galatasaray Kulübü’nün internet sitesinin açılış sayfasında siyah zemin üzerinde yer alan mesajda, "Hasan Doğan’ı kaybettik. Türk futbol camiasının başı sağ olsun" denildi.
         Sitenin ana sayfasında ise, "Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın ani vefatını büyük ve derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisinin Türk futboluna hizmetleri unutulmayacaktır. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına sabır ve başsağlığı dileriz" görüşleri yer aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, başsağlığı mesajı yayınladı
 Beşiktaş Kulübü, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.
         Beşiktaş Kulübü’nün internet sitesinde yer alan ve "Acımız Çok Büyük" başlığıyla yapılan açıklamada, "Futbol Federasyonu’nun çok değerli başkanı, kulübümüzün seçkin kongre üyesi Sayın Hasan Doğan’ı, geçirdiği kalp krizi sonucu kaybetmenin büyük şoku ve tarifsiz acısı içindeyiz" denildi.
         Yapılan açıklamada, "14-15 Şubat tarihlerinde yapılan Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen, Türk futbolunda çok güzel gelişmeleri ve katkıları sağlamak için yola çıkan, bu düşüncelerini hayatiyete geçirmek için yoğun bir çalışma içine giren ve geçen ayki Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımızın aldığı tarihi başarıda büyük emekleri olan Hasan Doğan’ın kaybı, tüm spor camiasını derin kedere boğmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Türk futbolunun tüm kurumlarına ve kişilerine başsağlığı diliyoruz" görüşlerine yer verildi.

Haberin Devamı

Basketbol Federasyonu, başsağlığı mesajı yayınladı
Basketbol Federasyonu, Futbol Federasyonu Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
         Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türk sporunun başı sağolsun. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti" denildi.
         Yapılan açıklamada, Türk sporunun bugün aldığı acı bir haberle sarsıldığı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:
         "Futbol Federasyonu’nda başkanlık görevini yürüten değerli spor adamı ve başarılı yönetici Hasan Doğan, bugün geçirmiş olduğu kalp krizi neticesinde hayata gözlerini yumdu. Uzlaşmacı ve ılımlı kişiliği, üstün yöneticilik vasıfları ve çağdaş vizyonuyla tanınan ve Türk sporuna önemli hizmetlerde bulunmuş olan Doğan, aynı zamanda Türk Milli Futbol Takımı’nın 2008 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarının baş mimarları arasındaydı. 1956 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Doğan, daha önce federasyon başkanvekilliği görevini de yürütmüştü."
         Başsağlığı mesajında, "Basketbol Federasyonu olarak, merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları başta olmak üzere, Futbol Federasyonu’ndaki mesai arkadaşlarına, futbol camiasına ve spor dünyasına başsağlığı dileriz. Türk sporunun başı sağolsun" ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü, başsağlığı mesajı yayınladı
  Fenerbahçe Kulübü, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
         Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, şu görüşler yer aldı:
         "Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için geldiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özel Bodrum Hastanesi yetkilileri, Hasan Doğan’ın saat 19.00 sıralarında hastaneye ölü olarak geldiğini açıkladı. Haberin ardından, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, eşiyle birlikte Özel Bodrum Hastanesi’ne gitti. Hasan Doğan, 14 Şubat’ta Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilmişti. Merhuma Tanrı’dan rahmet, spor dünyamız ile Futbol Federasyonu ile ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Trabzonspor Kulübü, başsağlığı mesajı yayınladı
              Trabzonspor Kulübü, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
         Trabzonspor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, şu görüşler yer aldı:
         "Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Hasan Doğan’ın, Bodrum’un Torba beldesindeki Alkoçlar Otel’de, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ile yediği yemeğin ardından rahatsızlandığı ve kalp krizi geçirdiğini ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, spor dünyamız, Futbol Federasyonu ile ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Başbakan Erdoğan Bodrum'a gidiyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Bodrum’a gitme kararı aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Başbakan Erdoğan, Doğan’ın vefatı üzerine Bodrum’a gitme kararı aldı. Başbakan Erdoğan’ın uçağının saat 21.05’de kalkacağı öğrenildi.

TBMM Başkanı Toptan, başsağlığı mesajı yayınladı
 TBMM Başkanı Köksal Toptan, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
         TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Köksal Toptan’ın mesajı şöyle:
         "Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın, Bodrum’da geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefatından büyük üzüntü duydum.
         Merhum Hasan Doğan, yaptığı çalışmalarla Türk futboluna çok önemli katkılarda bulunmuştu. Genç yaşta aramızdan ayrılan Sayın Doğan’ın vefatı, Türk sporu için büyük bir kayıptır.
         Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takımımızın başarısında büyük emeği olan Sayın Doğan’a, Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyorum."

Başbakan Erdoğan, başsağlığı mesajı yayınladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
         Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
         "Değerli dostum Hasan Doğan’ın ani vefatından büyük üzüntü duydum. Erdem sahibi müteşebbis kişiliği ile gerek sosyal, gerekse iş hayatında ülkemize ve milletimize faydalı hizmetlerde bulunan merhum Hasan Doğan, Futbol Federasyonu Başkanlığı’nı üstlendikten sonra futbol camiasını bütünleştirme çabalarında kısa sürede mesafe kaydetmiş, milli takımımızın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elde ettiği başarıda önemli bir görev ifa etmiştir
         Merhum Hasan Doğan, Türk iş ve cemiyet hayatına, futbol camiamıza yaptığı katkılarla daima hayırla anılacaktır. Değerli dostuma Allah’tan rahmet, spor camiamıza ve kederli ailesine başsağlığı dilerim."

Yıldırım Demirören: Çok değerli bir dostumu kaybettim
 Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefatıyla çok değerli bir dostunu yitirdiğini söyledi.
         Erdoğan Demirören, Lig TV’de yer alan açıklamasında, en son 13. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final maçında beraber olduklarını ifade ederek, "Türk futbolunun başı sağolsun" dedi.
         Hasan Doğan’ın, Türk futbolu için güzel şeyler yapmak için yola çıktığını kaydeden Demirören, "Değerli bir insandı. Yeri kolay kolay doldurulamaz. Bütün kulüplerin güvenini kazanmış, herkesi biraraya getirmişti. Şampiyonada elde edilen başarının mutluluğunu yaşamadı. Yeri doldurulamaz" diye konuştu.