Gündem Futbolun Picasso’su

Futbolun Picasso’su

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’den Türkiye’ye gelen futbolcu Michael Frey’in sanata oldukça meraklı olduğu ortaya çıktı.

Futbolun Picasso’su

Profesyonel futbolcuların ikinci bir iş yapmaları sıkça rastlanan bir durum. Bazen bir meslek bazense hobi olarak icra ettikleri saha dışı meşgaleleri belli uğraşlar etrafında dönen futbolcuların, aynı zamanda ressam olmaları ise pek alışıldık bir şey değil. Fenerbahçe’nin yeni transferi Michael Frey, maçlar ve antrenmanlardan arta kalan zamanlarında bol bol resim çiziyor. Eline fırçayı alan İsviçreli futbolcu bazen ekspresyonist oluyor, bazen kara kalem eskizler üretiyor. Sosyal konulara da ilgisiz birisi değil... 2015 Paris terör saldırılarının ardından bu olayı resmettiği tablosu en çok yankı uyandıran ‘eser’lerinden.

Haberin Devamı

Resim çizmeyi ‘ikinci tutkum’ olarak nitelendiren 24 yaşındaki futbolcu, “Bunun için epey bir zaman ayırıyorum. Uzun bir dönemi resim yapmadan geçirdiğimde eksiklik hissediyorum” diyor. Eserlerini paraya dönüştürmediğini, arkadaşlarına hediye olarak vermeyi tercih ettiğini dile getirip “Henüz hiçbirini satmadım ancak ilerde bir gün yapabilirim” demekten de geri durmuyor.

Büyükbabası da ressam olan Michael Frey “Yeteneğimi muhtemelen ondan aldım” düşüncesini dile getirirken, bu yeteneği ileri taşımak adına Güzel Sanatlar Fakültesi’ne de girmişliği olan bir isim. Yüzlerce adayın yarıştığı sınavda ilk 20’ye girerek Bern Resim Okulu’nu kazanan Frey, “Okulda bir yıl kaldım. Çok keyifli zamanlar geçirdim. Sanatçılar açık fikirli ve rahat insanlar” diyor.

Haberin Devamı

Futbolun Picasso’su

Gitar da çalıyor

Futbolcunun Fransa’da Lille forması giydiği dönem, resme en çok yoğunlaştığı dönem. 2015’te sakatlık nedeniyle bir yıl kadar sahalardan uzak olan oyuncu, kendini tamamen çizimlerine vermiş. Eserleri üzerinde çalışırken, yüksek sesle müzik dinlediğini de dile getiren Frey, “Bir yandan psikodelik müzikler, diğer yandan Deep Purple... Çalışmaya ara verdiğim zamanlar da kendi gitarımı elime alıp çaldım. Tabii komşularım bu durumdan pek memnun kalmadılar” diyor.

Yazarlar