Gündem Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor?

Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor?

04.03.2021 - 10:34 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda İstanbul'da en dikkat çeken isimler arasında yer alan Galataport projesi ile ilgili meraklı arayış günden güne artıyor. İstanbul'un göbeğinde yer alan Galataport vatandaşları meraklandırıyor. Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor? soruları yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz tarihlerde Galataport hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Galataport'un açılış tarihi ve özellikleri...

Galataport nerede, ne zaman açılıyor Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor

İstanbul'un önem arz eden projelerine bir yenisi daha eklendi. Galataport yapımı devam ediyor. Vatandaşlar ise Galataport hakkında bilgi almak için arayışa geçiyor. Kimi Galataport nerede araması yaparken, kimi Galataport nedir, içinde neler olacak aramasını gerçeleştiriyor. Aynı zamanda projenin ne zaman bitip, ne zaman faaliyete geçeceğini öğrenmek isteyenler de Galataport ne zaman açılıyor, son durumu nedir, ne zaman bitiyor sorularını peş peşe araştırıyor. İşte Galataport hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

GALATAPORT NEREDE?

Galataport İstanbul, Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar sahil şeridine hayat verecek olan dünya çapında bir proje.

İstanbul, tek başına benzersiz bir deneyim olan, Roma’dan Bizans’a ve oradan Osmanlı’ya kadar 3 büyük imparatorluğun başkenti olmuş zamansız bir şehir. Galataport İstanbul ise bu eşsiz coğrafyayı keşfetmek için gelenlere yepyeni bir keşif alanı daha sunacak.

İstanbul boğazının eski kenti çevrelediği bölgede yer alan ve büyüleyici tarihi yarımadanın bir uzantısı olan Galataport İstanbul, yaklaşık 200 yıldır eski depoların ve gümrük sınırlarının arkasına gizlenmiş olan bu sahil şeridini gün yüzüne çıkaracak. Galataport projesiyle birlikte bu sahil şeridi, şehri denize bağlayan halka açık bir kordon haline gelecek.

Haberin Devamı

Binalar arasında yer alan küçük sokaklarla Boğaz’a doğru kolaylıkla geçiş yapılabilirken, kentin tarihi anıtları da orijinaline sadık kalınarak yenilenecek. Ayrıca bölgenin finansal önemini dikkate alarak yepyeni ofis alanları yaratılacak.

Kısacası Galataport İstanbul, modern bir bakış açısı ile İstanbul’un en güzel bölgelerinden birini şehre geri kazandıracak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI:

GALATAPORT NE ZAMAN AÇILIYOR?

"Galataport Projesi tamamlandığında hem kültür sanat hayatına hem turizmle çok büyük katkılar sunacak bir atılımdır. Sadece turizm sektörüne 5 milyar dolarlık ilave katkı sağlaması beklenen Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir. Dünyanın tüm ünlü markaları bu mekanda yer almak için şimdiden arayış içindedir. İstanbul Modern ile İstanbul Resim ve Heykel müzeleri küresel düzeyde ilgi görmektedir. Nisan ayından itibaren Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ne kadar iyi korur ve geliştirsek millet olarak o kadar çok kazanırız."