Gündem 'Gaybubet evleri'ne baskın! Çıkanlar şaşkına çevirdi

'Gaybubet evleri'ne baskın! Çıkanlar şaşkına çevirdi

21.04.2021 - 17:55 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstanbul'daki birçok adreste FETÖ'nün 'gaygubet evi'ne yönelik operasyon düzenledi. 33 ayrı adreste eş zamanlı yapılan baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonların ihraç doktor, öğretmen, polis ve astsubaylara yönelik olduğu öğrenilirken, adreslerde yapılan aramalarda içki şişeleri, 32 bin 819 dolar, 2 adet (F) serisi 1 dolar, bin 700 avro, 14 bin 230 lirası ele geçirildiği belirtildi.

Ferit ZENGİN/İSTANBUL İstanbul'da FETÖ'nün 33 ayrı Gaybubet evine dün gece saatlerinde baskın gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri,  tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyeleri arasında ‘gaybubet evi’ olarak bilinen 33 ayrı adrese operasyon düzenlendi. 

Operasyonda aralarında doktor, ihraç öğretmen, polis ve astsubayların bulunduğu firari olarak aranan 35 kişiden 30'unun yanı sıra hücre evinde gizlenen farklı mahkemelerden aranması olan bir şüpheli de yakalandı. 

 5 firari şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda materyallere de el kondu. 

ÇATIDA YAKALANDI

Operasyon sırasında çatıya çıkan FETÖ mensubu bir kişinin indirime ve polisle yaptığı pazarlık kameralar tarafından kayda alındı. 

Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda içki şişeleri, 72 cep telefonu, 31 dizüstü bilgisayar, 10 tablet, sahte kimlik, sahte ehliyet, 32 bin 819 dolar, 2 adet (F) serisi 1 dolar, bin 700 avro, 14 bin 230 lira ele geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gaybubet evlerine baskın Çıkanlar şaşkına çevirdi