09.02.2009 - 17:03 | Son Güncellenme:
ANKA
Yakalandığı kanser hastalığı sonucu İstanbul’da 35 yaşında yaşamını yitiren gazeteci Sibel Kalaycı, memleketi Trabzon’da toprağa verildi. Kalaycı’nın cenazesine katılan gazeteci arkadaşı Yaşar Durukan, “Son projesi kanser hastalarının yaşamını ve dramını anlatan bir belgeseldi. Kendi kamerasıyla çekimlerine başlamıştı. O filmi tamamlayacağızö dedi.
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ve cenazesi memleketi Trabzon’un merkez İncesu Köyü’ne getirilen Sibel Kalaycı, için İncesu Köyü Merkez Camisi önünde bugün tören düzenlendi. Törene Sibel Kalaycı’nın babası Nevzat, annesi Emine Kalaycı, kardeşleri Dr. Serap Kalaycı ve Sadık Kalaycı ile Trabzon Valisi Nuri Okutan, AKP Milletvekili Asım Aykan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, gazeteci arkadaşları ve yakınlarından oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı.
Törende konuşan gazeteci Yaşar Durukan, “Sibel’in kanser olduktan sonra hazırlamaya çalıştığı ve kendi hayatını anlattığı belgesel konusunu sıcak tutmaya çalışacağız. Onun ardından yarım bıraktığı belgeseli biz tamamlayacağız. En azından o filmi tamamlayarak kanser hastalarına onun aracılığıyla bir umut olacağızö dedi.
ÇERNOBİL, AİLESİNDEN 5 KİŞİYİ ALDI
Sibel Kalaycı’nın babası Nevzat Kalaycı da kızının son saniyesinde bile mücadeleden vazgeçmediğini belirterek şunları anlattı:
“Ölmeden bir dakika önce bile ilaçlarını kullandı. 24 saat acı çekiyordu. Yurt dışından ve yurt içinden kanser hastaları sürekli Sibel’i arıyordu, onlara moral veriyordu. Biz ailemizden 5 kişiyi kanserden toprağa verdik. Şu anda bile amcamızın kızı hastanede kanser tedavisi görüyor.ö
Sibel Kalaycı’nın cenazesi, öğleyin vakti kılınan cenaze namazından sonra kanserden hayatını kaybeden 5 yakınının da gömülü bulunduğu köy mezarlıkta toprağa verildi.
SİBEL KALAYCI KİMDİR
Sibel Kalaycı, 1974 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Kalaycı, sağlık muhabiri olarak uzun yıllar çalıştığı ANKA Haber Ajansı‘ndan 2002 yılında yakalandığı meme kanseri nedeniyle malulen emekliye ayrıldı. Kalaycı, kanserle mücadelesini anlattığı "Kansere Gülümsemek"‘ adlı kitabını çıkardı. Hastalığı süresince yazılarından kopmayan Kalaycı, 2006 yılı ortalarından itibaren de "www.gercekgundem.com" adlı internet sitesinde yazı yazmaya başladı; bu süreçte "Sibel‘in Günlüğü" ve "Hüzün Mevsiminde Aşk" isimli iki kitabı yayımlandı. Sibel Kalaycı, önceki gece İstanbul‘daki evinde vefat etti. Kalaycı, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi.