Gündem Gazeteciler için 100 adım yürüyüşü

Gazeteciler için 100 adım yürüyüşü

10.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ahmet Şık’ın tutukluluğunun 100’üncü gününde yapılan “100 adım yürüyüşü”nde, haksız yere tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması istendi

Gazeteciler için 100 adım yürüyüşü

Gazeteciler, Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık’ın tutukluluğunun 100 günü nedeniyle “100 adımlık yürüyüş” eylemi düzenledi.

Haberin Devamı

‘Ahmet Şık’ın Arkadaşları’ tarafından düzenlenen eyleme CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ve eski CHP Milletvekili Melda Onur ile eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın da arasında olduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

Tünel’de bir araya gelen grup pankart ve dövizler açtı, ‘Ahmet çıkacak, yine yazacak’, ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları eşliğinde 100 adımlık yürüyüş yaptı. Grup adına açıklamayı gazeteci Ertuğrul Mavioğlu okudu.

Mavioğlu, “Zaman geçiyor, her şey değişiyor. Değişmeyen tek şey, Türkiye’de gazetecilere uygulanan baskı, şiddet ve özgürlüklerinin kısıtlanması. Bunun en trajik örneği, kesinlikle Ahmet Şık. Gazetecilerin hazırladıkları haberler, bugün maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları ve mahkemeleri tarafından ‘suç delili’ kabul ediliyor. Bunun sonucu olarak yalnız Ahmet Şık değil, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Güray Öz, Tunca Öğreten, Deniz Yücel, Musa Kart ve daha onlarca gazeteci bugün tutuklu. Birini diğerinden ayırmadan gazetecilik yaptığı için cezaevine konan ‘tüm tutuklu gazetecilere özgürlük’ talebimizi bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tutuklu gazeteci Mahir Kanaat’ın 7 yaşındaki kızı Eylül de, üzerinde babasının fotoğrafının bulunduğu, ‘Mahir Kanaat’a özgürlük, gazetecilik suç değildir’ yazılı dövizle eyleme katıldı.