Gündem Gazi’de vurulan polise veda

Gazi’de vurulan polise veda

28.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazi Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri için dün emniyette düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Onun kanını yerde hiçbir zaman bırakmayacağız” dedi.

Gazi’de vurulan polise veda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki törene şehit Muhammet Fatih Sivri’nin annesi Zarife ve babası Mehmet Sivri ile yakınları ve meslektaşları katıldı. Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un konuşması esnasında sesinin sık sık titremesi ve gözyaşlarına hâkim olmaya çalışması dikkat çekti. “Çok arzu ederdim, dün akşam Muhammet’in yerine şehit olmayı. Bırakmayacağız, o hissiyatı, o hainlere, şerefsizlere yaşatmayacağız” diyen Altınok, şunları kaydetti;

Haberin Devamı

“Değerli ailem, Fatih’in annesi, babası, kardeşleri, yakınları, kendi evladımı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü nasıl yaşıyorsam öyle yaşıyorum. Sizin İstanbul’da 35 bin daha evladınız, kardeşiniz var. Yüreğimizle Fatih’in intikamını alabilme adına ölümüne mücadele edecek 35 bin daha evladınız, kardeşiniz var. Ölüm pahasına olsa o kanın hesabını soracağız.”

Okunan duanın ardından, oğullarının Türk Bayrağına sarılı tabutunun arkasından yürüyen Sivri ailesi gözyaşı döktü. Sivri’nin naaşı törenin ardından cenaze aracına konulurken, şehit yakınları da cenaze aracına bindi. Bu sırada aracın yanına İstanbul Valisi Vasip Şahin ile 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Ulusoy gitti. Şehit ailesini teselli eden Korgeneral Ulusoy, “Şehadetimiz için her gün dua ediyoruz. Şu anda bile dua ediyoruz. Ölümün yeri ayrı, şehadetin yeri ayrı. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayacaksınız” dedi. Sivri’nin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye götürüldü.