Gündem Gaziantep'te 'kantin çetesi' operasyonu: 38 gözaltı

Gaziantep'te 'kantin çetesi' operasyonu: 38 gözaltı

29.09.2009 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepte kantin çetesi operasyonu: 38 gözaltı

Gaziantep’te okul kantinlerinin ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı ve 3 memurun da aralarında bulunduğu 4’ü kadın 38 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların kantin ihalelerine fesat karıştırıldığı ihbarı üzerine ihaleleri takibe aldı.

2 aylık takibin ardından harekete geçen polis ekipleri, Gaziantep’te sabah erken saatlerde 40’tan fazla ev ve iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Orhan Y. ile Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 3 memurun da aralarında bulunduğu 4’ü kadın 38 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki Kantinciler Odası Başkan Yardımcısı Hakkı A’nın evinde bir ruhsatsız tabanca ve bir okul kantini işletmecisinin evinde de 610 gram esrar ele geçirildi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların işlemleri için Cumhuriyet Başsavcılığından 4 gün gözetim süresi alındığı kaydedildi.