Gündem GBT (Genel Bilgi Taraması) ile sabıka kaydı bilgilerinize ulaşabilirsiniz!

GBT (Genel Bilgi Taraması) ile sabıka kaydı bilgilerinize ulaşabilirsiniz!

19.10.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı sabıka kaydı belgesi artık internette GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınabiliyor. Vatandaşlar internette sabıka kaydı belgesi çıktısını alabilecekleri GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor.

GBT (Genel Bilgi Taraması) ile sabıka kaydı bilgilerinize ulaşabilirsiniz

Adalet Bakanlığı’nın dijital hizmetleri, adli alanda oluşan yoğunluğun sanal dünyaya aktarılarak, daha modern bir hizmet yapısının oluşturulmasını sağlıyor. Bu çerçevede de Adalet Bakanlığı öncelikli olarak internette uzun zamandır beklenen sabıka kaydı sorgulama hizmetini e-Devlet üzerinden vatandaşlara sundu. Türkiye’de internet altyapısı yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer ediniyor. Özellikle de vatandaşların işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlayan internet altyapısı, son yıllarda internetin bu gücünden kamu hizmetleri konusunda da yararlanılabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından da aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara sunmakta olduğu kamu hizmetleri konusunda dijitalleşme hareketi gerçekleştiriyor olması vatandaşın pek çok kamu işlemi konusunda internet kolaylığından ve hızından yararlanabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de internette artık sabıka kaydı belgesi alımını mümkün kılan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşa sunuluyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun internet ortamı üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının online kamu hizmet uygulamalarını kullanabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, artık sabıka kaydı belgesini de internet ortamından alabiliyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden gerçekleştirilebilmekte olunan online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte vatandaşların en güncel adli sicil durumu bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların pek çok resmi ve yasal işlemi konusunda en çok gereksinim duyabildiği belgelerin başında sabıka kaydı belgesi geliyor.

Özellikle de vatandaşların iş başvuruları ve aynı zamanda da başta pek çok bankacılık işlemi olmak üzere çok sayıdaki resmi işleminde kurumsal taraftan talep edilmekte olan sabıka kaydı belgesi artık internet üzerinden GBT sorgulama işlemi ile alınabiliyor. Bu aşamada özellikle sadece bir gün içerisinde tüm Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı ilgili birimlerine on binlerce sabıka kaydı sorgulama başvurusu gerçekleştiriliyor. Bu durumda adli hizmet alanında çok büyük bir yoğunluğun meydana gelmesine ve dolayısı ile de vatandaşların adli işlemlerini çok daha zorlu şekilde gerçekleştirebilmesine neden oluyor.

Adalet Bakanlığı da bu durumun önlenebilmesini sağlamak amacı ile sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı belgesinin alımını mümkün kılacak sanal GBT sorgulama hizmetini sunuyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden sabıka kaydı belgesi çıktısını alabiliyor. Ancak vatandaşların her e-Devlet sistemi işleminde olduğu gibi öncelikli olarak e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Bu çerçevede de e-Devlet Kapısı’nın ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapılıyor.