Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama nereden yapılıyor?

GBT sabıka kaydı sorgulama nereden yapılıyor?

28.09.2016 - 08:36 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde siz de yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan işlemler günden güne artıyor. Bu işlemler arasında GBT sorgulama da yerini aldı. Hiçbir kuruma gitmeden istediğiniz yerde GBT sorgulama yapabilir ve çıktısını alabilirsiniz. İnternet üzerinden GBT Sorgulama yapmak istiyorsanız tüm ayrıntılar haberimizde bulunuyor.

GBT sabıka kaydı sorgulama nereden yapılıyor

GBT sorgulama iş başvurularında, devlet kurumlarında vb. birçok işlemi gerçekleştirmemiz için gereken bir sorgulamadır. Genel olarak tüm özgeçmişlerde GBT bilgisi istenir ve ek olarak eklenmelidir. GBT sorgulama işlemi için artık Adliye’ye gitmenize gerek kalmadı. GBT sorgulamayı internet üzerinden basit bir şekilde yapabilirsiniz. GBT sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinden verilen bir hizmet. E-Devlet üzerinde en sık kullanılan hizmetler arasında yer alıyor. E-Devlet üzerinden GBT sorgulama yapmak için tek gereklilik e-Devlet şifresi. GBT sorgulama dökümünü de e-Devlet’ten yazdırabilirsiniz. Bu döküm tüm kurumlarda geçerlidir. E-Devlet üzerinde bulunan Belge Doğrulama hizmeti ile alınan dökümün doğrulayabilirsiniz.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet Üzerinden GBT Sorgulama

GBT Sorgulama hizmetinden e-Devlet üzerinden kolayca faydalanabilirsiniz. E-Devlet ile GBT Sorgulama yapmak için e-Devlet şifresi almanız gerekiyor. E-Devlet şifresi PTT şubelerinden verilmektedir. E-Devlet şifresi alacak kişi PTT şubelerine bizzat, T.C kimlik numarasının bulunduğu kimlik ile giderek e-Devlet şifresi başvurusunda bulunabilir. Başvuru işlemi uzun bir süreci kapsamamaktadır. Başvurduğunuz anda PTT personeli tarafından e-Devlet şifresi hemen size verilecektir. E-Devlet şifresini herhangi birisi ile paylaşmamanız en önemli nokta. Kamu personelleri dahil şifreyi hiç kimse ile paylaşmayınız.

E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra GBT sorgulama hizmetinden yararlanmak için başka bir işlem gerekmiyor. PTT şubesinden aldığınız e-Devlet şifresi ile e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sitenin sol üst köşesinde bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek olan giriş bölümünden T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi bölümlerini doldurunuz. Doldurduktan sonra giriş yapabilirsiniz. İlk kez giriş yapıyorsanız sistem tarafından size otomatik olarak sunulan adımlar ile kendi yeni şifrenizi oluşturmanız gerekiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra e-Devlet üzerinden GBT Sorgulama yapabilirsiniz.

E-Devlet internet sayfasının ana sayfasında bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. E-Devlet tarafından verilen hizmetler bu sayfada alfabetik olarak sıralanmıştır. GBT Sorgulama hizmeti Adalet Bakanlığı tarafından verildiği için hizmet en üstte yer alıyor. Adalet Bakanlığı başlığı altında bulunan GBT Sorgulama (Adli Sicil Kaydı Sorgulama) bağlantısına tıklayınız. GBT sorgulaması yapmadan önce 4 maddelik bir bilgilendirme yazısı görüntüleyeceksiniz. Bilgilendirme yazısını dikkatli bir şekilde okuduktan sonra yazıyı okuduğunuza dair tik işareti boşluğunu işaretleyerek, işleme devam edebilirsiniz.

Karşınıza gelen sayfada Sorgulama Esas Bilgileriniz görüntülenir. Adli Sicil Kaydı Kayıt Formunda bulunan Kurum Türü, Belgenin Nereye Verileceği boşluklarını doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz. Doldurduktan sonra Sorgula butonuna tıklayınız. GBT Sorgulama ekranına butona tıkladıktan sonra erişebilirsiniz. Ulaşmak istediğiniz tüm GBT bilgileri bu sayfada yer almaktadır. Herhangi bir kuruma bu belgeyi teslim etmek istiyorsanız, belgeyi yazdırarak çıktısını alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden alınan belge ile Adliye’ye giderek aldığınız belge aynı niteliktedir. İş başvurusu veya devlet kurumlarına belgeyi verebilirsiniz. E-Devlet üzerinde bulunan barkod sistemi ile belgenin gerçekliği doğrulanmaktadır.