Gündem Üç ilde peş peşe orman yangını!

Üç ilde peş peşe orman yangını!

10.08.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında ormanda yangın çıktı. Öte yandan Manisa ve Tokat'tan da yangın haberleri geldi.

Üç ilde peş peşe orman yangını

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri bölgeye sevk edildi.

Haberin Devamı

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Ormanda çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ilk belirlemelere göre, 10 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. İtfaiye, orman ve AFAD ekiplerinin söndürme çalışmalarına, havadan 4 helikopter ile destek verildiği kaydedildi. 

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ: TRAFO PATLAMASI OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Kesinlik olmamakla birlikte trafo patlaması nedeniyle yangın çıktığı tahmin ediliyor. Jandarmamız bu konuda araştırmasını yapıyor. Şu an söndürme çalışmaları tamamlandı. Soğutma çalışmaları başladı. 4 tane helikopter yangına müdahale etti. AFAD, Orman İşletme, Büyükşehir, Gebze Belediyesi ve çevre belediyelerimizin arazöz, iş makinesi ve tüm ekipmanları burada. Orman bölge müdürümüzün de ifadesiyle tamamen kontrol altına alınmış oldu. Söndürme tamamlandı, soğutma çalışmaları sürüyor. Tavşanlı mahallemizdeki ağırlıklı makilik bir bölge. 10 hektar civarında bir alanı etkilediğini görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

MANİSA'DA İKİ İLÇEDE ORMAN YANGINI

Şehzadeler ilçesi Turgutlu-Manisa kara yolu Yukarı Çobanisa Mahallesi'nde, saat 11.30 sıralarında orman yangını çıktı. İhbarla yerleşim yerleri ve akaryakıt istasyonuna yakın bölgeye; Manisa Orman İşletme Şefliği'ne ait 3 arazöz, 1 su ikmal aracı ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter sevk edildi. Yangına, 7 dakika içerisinde müdahale edildiği bildirildi. Havadan ve karadan müdahale ile yangın 50 dakika içinde kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Üç ilde peş peşe orman yangını

BİR YANGIN YANGIN SARUHANLI'DA

Saruhanlı ilçesi Lütfiye Mahallesi yakınlarındaki ormanda da saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. İhbarla yangına Manisa Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 4 arazöz ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter müdahale etti. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle fazla büyümeden kontrol altına alındı. Manisa Orman İşletme Şefliği'nce alevlere 8 dakika içinde müdahale edildi. Yangının 50 dakika içerisinde kontrol altına alındığı bildirildi. Her iki yangınla ile ilgili inceleme başlatıldı. Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU, (DHA)

Haberin Devamı

Üç ilde peş peşe orman yangını

TOKAT'TAKİ YANGIN 1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Tokat'ın Niksar ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin çabasıyla büyümeden 1 saatte kontrol altına alındı.

Yangın, saat 13.30 sıralarında Niksar ilçesi Ustahasan köyü mevkindeki kızılçam ormanında çıktı. Girişin yasak olduğu ormandan yükselen alevleri görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. 2 arazöz, 1 su ikmal, onlarca itfaiyecinin müdahale ettiği yangın,1 saatte kontrol altına alındı. 5 dönüm alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam etti. Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)