Gündem Geç gelen adalet adalet değildir

Geç gelen adalet adalet değildir

21.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren Albay Özenalp’in mezarını ziyaret eden Balyoz tutuklusu muvazzaf askerler “Adalet bizim için tecelli etti ama sevincimiz buruk” dedi

Geç gelen adalet adalet değildir

Anayasa Mahkemesi’nin ‘ihlal kararı’nın ardından önceki gün tahliyeleri gerçekleşen Balyoz tutuklusu askerler, geçirdiği beyin kanamasından sonra hayatını kaybeden Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in mezarı başında Milliyet’e konuştu. Özenalp’in hem sınıf hem de koğuş arkadaşı olan Emekli Deniz Kurmay Albay Haldun Ermin tahliye haberini aldıktan sonra bir “kırgınlık” duygusu hissettiğini söyleyerek, “Neden kırgındım? Çünkü sınıf arkadaşımı, canımızdan ciğerimizden bir arkadaşımızdı Murat. Keşke bu karar 1-2 ay önce verilmiş olsaydı” dedi.
Albay İbrahim Özden Koçer ise geç gelen adaletin “adalet” olmadığını vurgulayarak, “Adalet bizim için tecelli etti ama sevincimiz buruk. Çok büyük bir kumpasın, çok büyük bir adaletsizliğin esiri olduk 3 senedir” dedi. Koçer, “Ben göreve devam edeceğim. Yarından sonra ailelerimizle ve arkadaşlarımızla durumu değerlendirip ne yapacağımıza karar veririz. Ama sedece üniformalı değil üniformasız da vatana hizmet edilebiliyor” diye konuştu.

‘TSK’ya dönmeyeceğim’
Kurmay Albay Mustafa Önsel ise Balyoz Davası sürecinde 3 kez tahliye olduğunu ve yeniden cezaevine girdiğini belirterek, “Ali Tatar ilk kaldığım koğuştaydı. O çıktı ben girdim; sonra intihar haberi geldi. Murat’la beraber aynı cezaevinde kalıyorduk. Karar çıkınca bir an seviniyorsunuz eşinizle çocuklarınızla kavuşacaksınız diye ama birden Murat’ı, Ali’yi bırakmışsınız arkanızda onu düşünüyorsunuz” diye konuştu. Önsel, TSK’ya dönmeyi düşünmediğini de bildirdi.
Korgeneral Turgut Atman da cezaevi’ndeyken çok büyük acılar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Yaşadığımız bu çadır tiyatrosu komedisine ben açıkçası ‘hukuk süreci’ diyemiyorum. Yaşananlar belli. Yine söylüyorum adil bir yargılanma olacaksa, alsınlar benim dosyamı Avrupa’daki herhangi bir ağır ceza mahkemesine versinler, ben 5 sene içeride kalıp beklemeye razıyım.”
Deniz Piyade Kurmay Albay Yusuf Afat da tahliye kararını duyduğunda sevinemediğini belirterek, “Murat Albayım çocuklarının gözlerinin önünde vefat etti” dedi. TSK’dan emekli olduğunu söyleyen Afat, “Bizim üzerimizden üniformalar bağırtıla bağırtıla çıkartıldı. Hak etmediğimiz bir şekilde” dedi.