Gündem Geleceğin sanatçıları Baksı’da buluştu

Geleceğin sanatçıları Baksı’da buluştu

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baksı Müzesi’ndeki sanat şenliği kapsamında 21 yeni öğrenci burs almaya hak kazandı... Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ‘Önümüzdeki yıl coğrafyamızı daha da genişleteceğiz’ dedi

Geleceğin sanatçıları  Baksı’da buluştu

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen ‘Baksı Müzesi Bayburt 4’üncü Öğrenci Sanat Şenliği’ 7-11 Haziran tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında 21 yeni öğrenci burs almaya hak kazanırken, dosya değerlendirmesi sonucu beş öğrencinin de eski yıllarda aldığı bursunun devam etmesine karar verildi.

‘Hepsi çok çalışkan’
Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ilki 2013 yılında düzenlenen şenliğin en önemli amacının bölgedeki sanata yatkın çocukları tespit ederek onların gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Geleceğin sanatçıları Bayburt’ta yetişecek. Bundan dört sene önce çıktığımız bu yolda, her sene artan başvuru sayısı ve yerel yönetimlerin de desteği ile çok istikrarlı bir şekilde yürüyoruz. Bu yıl gelen dosyaları incelerken en çok dikkatimizi çeken konu çocuklarımızın çalışkanlığı oldu. Biraz destekle hepsinin birer sanatçı olması işten bile değil. Önümüzdeki yıl coğrafyamızı genişleterek Erzurum, Erzincan, Rize, Trabzon ve Artvin illerini de kapsayacak şekilde organize olacağız ve 130 öğrenciye burs imkânı sunacağız” dedi.

Şenlik kapsamında, öncelikle çocuklardan resim dosyalarını paylaşmaları istendi. Başvuru yapan 1800 öğrenci arasındakiilk değerlendirme sonucunda ise 26 çocuk beş gün boyunca Baksı Müzesi’nde düzenlenen atölye çalışmalarına katılma şansına sahip oldu.