Gündem Gelenekselin gücü adına 2. Adana Lezzet Festivali

Gelenekselin gücü adına 2. Adana Lezzet Festivali

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana Valiliği tarafından ‘Gelenekselin Gücü Adına’ temasıyla Merkez Park’ta düzenlenen ‘2. Adana Lezzet Festivali’ büyük ilgi görüyor.

Gelenekselin gücü adına 2. Adana Lezzet Festivali

Cumhurbaşkanı Erdoğan festival için yolladığı mesajda, “Etkinliğin Adana’nın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından önem taşıdığına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir efsanenin içinde’

Mangal ateşinin yakılmasıyla başlayan festivale katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş stantları gezerek geleneksel ürünlerden tattı. Ömer Çelik, festivalde sadece Adana yemeklerinin tanıtılmadığını, kentin dinamiklerinin harekete geçirildiğini belirtti. Çelik, “Adanalılar için çok önemli olan Adana Kebabı, Adana Ticaret Odası tarafından tescillenmişti. Şimdi atölyelerinde bu kültürün nasıl korunacağını gösteriyorlar. Festivale Türkiye’nin her yerinden vatandaşlarımızı bekliyoruz. Geldiklerinde bir efsanenin içinde nefes alıp verecekler” dedi.

‘Geleceğe aktarılıyor’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da “Adana kadim bir kültürü barındırıyor. Bu anlamda kuşaktan kuşağa aktarılan bir gastronomi dünyasına da sahibiz.

Haberin Devamı

Bugüne kadar gelen mutfak kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması anlamında da bu festivalin önemli olduğuna inanıyoruz. Mutfakta bir numara olduğumuzun damgasını vurduğumuz bir festival bu” diye konuştu. Vali Demirtaş da “Bugünün dünyasında artık geleneksel mutfaklar ön plana çıkıyor. Festivalde Adanamızın en geleneksel mutfak kültürünü tanıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelenekselin gücü adına 2. Adana Lezzet Festivali

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ‘2. Adana Lezzet Festivali’nde stantları gezerek geleneksel lezzetleri tattılar.

Şeflerle yürüyüş

‘2. Adana Lezzet Festivali’ yürüyüşüne Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra 2 Michelin yıldızlı ünlü şef Alexandre Dionisio, Fransa Le Bureau D’étude Gastronomique Direktörü Sebastien Ripari, bu yılın konuk ülkesi Çin’den gelen şefler, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, ünlü Türk şefler, yerel kebap ustaları, geleneksel Adana mutfağını en iyi şekilde temsil eden ‘Kınalı Eller’ grubunun üyeleri ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü ekibi de katıldı. Festival bu akşam sona eriyor.

Gelenekselin gücü adına 2. Adana Lezzet Festivali

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, festivalde yiyeceklerin hazırlanmasına da yardımcı oldu.