Gündem Gemicinin dosyası terör savcısında

Gemicinin dosyası terör savcısında

10.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milliyet’in ‘kayıp gemici’ haberi üzerine terör savcısı dosyayı incelemeye aldı. Kayıp gemici Kadir Köroğlu’nun ailesi de gemideki tüm mürettebatın ifadeye çağrılmasını istedi

Gemicinin dosyası terör savcısında

Çalıştığı gemide esrarengiz bir şekilde kaybolan Kadir Köroğlu’nun, gemide FETÖ bağlantılı kişileri ihbar ettiğine yönelik haberimizin ardından İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, Köroğlu ailesiyle irtibata geçerek dosyayı incelemeye başladı. Savcılık, denizcinin kayıtlarını da Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan istedi.

Haberin Devamı

Savcıyla görüşen anne Gülay Köroğlu, “Oğlumu gördüklerini anlatmaması için öldürdüler” dedi. Aile, gemideki 14 mürettebatın hepsinin ifadeye çağrılması talebinde bulundu.

Gemicinin dosyası terör savcısında

Dayısına mesaj attı

Elektrik teknikeri İskenderunlu denizci Kadir Köroğlu, 2017 Haziran’ında M/V Gündem Azra isimli genel yük gemisiyle çıktığı son seferinde kaybolmuştu. 10 Haziran 2017 tarihinde İzmit Körfezi’nden boş olarak Yunanistan’a doğru yola çıkan 85 metre uzunluğundaki yük gemisinde terör örgütü FETO’ya ait kitaplar okuyanlar gördüğünü söyleyen Kadir Köroğlu, dayısı Alican Polat’a şaşırtıcı mesajlar göndermişti.

Kamarasına izinsiz girildiğini, baskı gördüğünü ve gemide yaşadıklarını Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdiğini söyleyen Köroğlu, 12 Haziran’da kaybolmuştu. Yunanistan’ın Neo Kavali limanına gittiklerini söyleyen gemi kaptanı ifadesinde, Köroğlu’nun kilitli kamarasına girdiklerini ama bulamadıklarını belirtmişti.

Haberin Devamı

Genç denizcinin ablası Mine Köroğlu Milliyet’e yaptığı açıklamada, kardeşinin cinayete kurban gittiğini düşündüklerini ve dosyanın halen savcılıkta beklediğini söylemişti.

Milliyet’te 3 Aralık’ta yayımlanan haber üzerine savcılığa çağrılan Mine Köroğlu ve annesi Gülay Köroğlu, soruşturma dosyasının terörle mücadele kapsamında değerlendirildiğini söyledi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’na ifade vermek için İskenderun’dan gelen anne Gülay Köroğlu, “Oğlum, kardeşime yazmadan önce Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ihbarda bulunmuş. Bunu başından beri söylüyorduk. Oğlum yaşamıyor ama intihar etmedi. Onu görmemesi gerekenleri gördüğü için öldürdüler ve yok ettiler. Gemide 14 kişi var, hepsinin savcılıkta ifade vermesini istiyoruz. Sahil güvenlikten gelecek telefon kayıtları çok önemli” dedi.

Gülen kitapları

Ablası Mine Köroğlu ise, “Kardeşim gemide terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e ait kitaplar okuyan kişiler olduğunu belirtmişti. Kilitli kamarasından kaçamayacağını herkes biliyor. Savcı bey, ihbarda bulunduğu sahil güvenlikten telefon konuşmalarını istemiş. Gelecek bu kayıtlar dosyanın aydınlanmasını sağlayacak. Tüm mürettebat için ifade ya da gözaltı kararının çıkması, Kadir’in nasıl öldürüldüğünü de ortaya çıkartacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Tanıklar çağrılmalı’

Ailenin avukatı Ömer Faruk Bostancı, şunları söyledi: “Savcılığın Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bilgi istemesi önemli bir gelişme. Cinayet şüpheli bir ölümün çözülmesi için tüm tanıkların ifadeye çağrılması gerekiyor. 2.5 yıl sonra bu gelişmenin yaşanması dosyanın seyrini etkileyecek.”

Gemicinin dosyası terör savcısında