GündemGenç sanatçılar bir adım öne

Genç sanatçılar bir adım öne

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Genç sanatçıların üretimlerine destek amacıyla 2015’te hayata geçen Sanata Bi Yer platformu, Leica Galeri’de düzenlenen sergide üçüncü kez gençlere ev sahipliği yaptı. 46 eserin yer aldığı sergi, 19 Ağustos’a kadar ziyaretçilere açık olacak

Genç sanatçılar bir adım öne

Ulaşılabilir sanat ve genç sanatçıların görünürlükleri konularında çalışmalarına farklı fiziki ve dijital mêkanlarda devam eden Sanata Bi Yer platformu, Leica Galeri’de önceki akşam yapılan açılışla üçüncü karma sergisini gerçekleştirdi. Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü Sanata Bi Yer, plastik sanatlara meraklı üniversite öğrencilerine ve genç sanatçılara çalışmalarını sergileme imkânları sağlıyor. Genç sanatçıların üretimlerine destek olmayı, onları koleksiyoncu ve küratör gibi sanat profesyonelleriyle bir araya getirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

46 eser bulunuyor

Leica Galeri’de “Sanata Bi Yer ‘19” başlığıyla düzenlenen karma serginin seçkisinde yer alan 46 eser de bu kapsamda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden katılan genç sanatçıların heykel, fotoğraf, baskı-edisyon, yerleştirme ve resim çalışmalarından derlenmiş. Sergi açılışında konuşma yapan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ise açıklamasında; gençlerin üretimlerini daha çok kişiye ulaştırma, sınırları aşma ve yeni mekânlarda yeni diyaloglar kurmanın önemine dikkat çekti. “Sanata Bi Yer ‘19” sanatçılarından Batuhan Öztürk, sergi seçkisinde doğum, ölüm ve yaşam kavramlarını tartışmaya açtığı “Sandalye 1”, “Sandalye 2” ve “Sandalye 3” isimli siyah-beyaz fotoğraflarıyla yer alırken, kurumsal sanat koleksiyonlarında yapıtları bulunan Mustafa Mutlu ise “Cennet Modern” başlıklı tuvalini sergiliyor. Ayrıca bu karma sergide, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin çalışmaları ziyaretçi karşısına çıkıyor. Sanat eğitimine devam etmekte olan platform üyesi öğrencilerin işlerinin yer aldığı sergi 19 Ağustos’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

Genç sanatçılar bir adım öne

Genç sanatçılar bir adım öne