Gündem Genç yetenekler Çev Sanat ile dünyaya açılıyor

Genç yetenekler Çev Sanat ile dünyaya açılıyor

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genç müzisyenlere uluslararası arenada destek vermek amacıyla kurulan Çev Sanat, Almanya’nın önde gelen klasik müzik vakfı Villa Musica ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Genç yetenekler Çev Sanat ile dünyaya açılıyor

2009’da Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından dünyanın en iyi müzik okullarına kabul edilen genç müzisyenlerin ulusal ve uluslararası çapta başarı kazanmasına destek vermek amacıyla kurulan Genç Yetenekler Projesi için Çev Sanat ile Almanya’daki klasik müzik vakfı Villa Musica arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Çev Sanat’ın QNB Finansbank’ın 2017’den bu yana ana sponsorluğunu yürüttüğü Genç Yetenekler Projesi bursu ile eğitimlerine devam eden genç müzisyenlerin dünya çapında ilerlemesi ve desteklenmesi amacıyla imzalanan anlaşma, Fazıl Say ve Cihat Aşkın’ın öncülüğünde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Proje kapsamında burs alan genç yetenekler Cihat Aşkın (yaylı sazlar), Fazıl Say (vurmalı sazlar), Bülent Evcil (üflemeli sazlar) ve İbrahim Yazıcı’dan oluşan Sanat Kurulu tarafından belirleniyor. Bu yıl burs seçmelerinde sanat kurulunun yanı sıra Türkiye’deki konservatuvarlardan öğretim üyeleri ve Villa Musica Sanat Direktörü Aleksander Hülsoff’un yer aldığı jüri de değerlendirmede bulundular.

Konser şansı

Çev Sanat’ın projesiyle eğitimlerine devam eden müzisyenler iş birliği kapsamında dünyaca ünlü sanatçılarla çalışma fırsatı bulacak, master class’lara katılabilecek ve konser verebilecekler. İlaveten, Villa Musica‘nın seçtiği sanatçılar da Çev Sanat etkinlikleri kapsamında İstanbul’da eğitim görebilecekler, konser aktivitelerinde de yer alabilecekler.

Haberin Devamı

Bu yılki burs seçmelerine katılan Villa Musica Direktörü Hülsoff, Türkiye’deki gençlerin performanslarından çok etkilendiğini ve bu iş birliği sayesinde Avrupa’da genç sanatçılara daha fazla imkân tanınacağını belirtti.

Genç yetenekler Çev Sanat ile dünyaya açılıyor

Berrin Yoleri ve Villa Musica Direktörü Hülsoff.

Yeni isimlere destek

ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri, iş birliği anlaşması hakkında yaptığı değerlendirmede şu bilgileri verdi: “Villa Musica ile Türkiye’nin ilişkileri çok uzun yıllara ve tarihe damga vurmuş önemli ilişkilere dayanıyor. Bizim iş birliğimiz Villa Musica bünyesindeki Eduard Zuckmayer Burs Programı kapsamında gerçekleştirilecek. 1938 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından Türkiye’ye davet edilen Eduard Zuckmayer, Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü kuran kişi. Türkiye’de müzik eğitiminin çağdaş bir kimliğe kavuşmasında ve değerli müzik eğitimcilerinin yetişmesinde çok önemli bir role sahip olan enstitü, 1938-1970 arasında o dönemde ülkemizde müzik öğretmeni yetiştiren tek kurum. Bu iş birliğinin temel amacı Türk ve Alman genç sanatçılarının uluslararası deneyimlerini karşılıklı sanatsal ilkeler çerçevesinde geliştirmek. Anlaşma çerçevesinde Fazıl Say, Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil ile birlikte Alexander Hülshoff ve diğer ünlü Alman sanatçılar eğitim çalışmalarına katkıda bulunacaklar.”