Gündem Gençlerin ‘düşleri’ için 42 km koşacak

Gençlerin ‘düşleri’ için 42 km koşacak

14.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İTO eski başkanı Murat Yalçıntaş (49) pazar günü düzenlenecek Vodofone Avrasya Maratonu’nda Düşler Akademisi’ne bağış toplamak için 42 kilometre koşacak.

Gençlerin  ‘düşleri’ için 42 km koşacak

İlk kez geçen yıl arkadaş teşviğiyle katıldığı Avrasya Maratonu sonrasında koşmaya başlayan Yalçıntaş ardından Antalya, Tarsus, Nice, Lizbon ve Boston yarı maratonlarına da katıldı.

‘Bağış toplamak için koşacağım’
Koşmanın kendisine mutluluk ve özgürlük duygusu verdiğini belirten Yalçıntaş şunları söyledi: “Koşucuları yarışmak için ve bitirmek için maratonlara katılanlar olarak ikiye ayırıyorum. Ben bitirmek için koşanlardanım. Bu yıl, dezavantajlı gençlere meslek edindiren ve onları sosyal hayatı katma çabasında olan Düşler Akademisi adına bağış toplamak için koşacağım.
Bu sistem Türkiye’de yeni başladı ama yurtdışında çok yaygın ki şu anda dünyanın en büyük bağış toplama organizasyonu Londra Maratonu.”

Haberin Devamı

Düşler Akademisi nedir?

Düşler Akademisi bir sosyal sorumluluk projesidir. Engelli ve sosyal dezavantajli gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimleri vererek kalıcı bir alternatif sanat akademisine dönüşmüştür.