Gündem Gençlerin gece yarısı kano sefası faciayla bitti

Gençlerin gece yarısı kano sefası faciayla bitti

06.08.2010 - 16:05 | Son Güncellenme:

Liseli iki genç gece yarısı kanoya binip denize açıldı. Ancak çıkan fırtına yüzünden geri dönemedi..

Gençlerin gece yarısı kano sefası faciayla bitti

Gençlerin gece yarısı kano sefası faciayla bitti
KOCAELİ’nin Karamürsel İlçesi’nde gece yarısı 3 kanoyla İzmit Körfezi’nde gezintiye çıkan 5 gençten 1'i, aniden çıkan fırtınanın etkisiyle teknenin devrilmesi sonucu denizde kayboldu. 4 kişi ise balıkçılar ve Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Tabakhane Mahallesi’ndeki Belediye Plajı’nda vakit geçiren yaşları 18 ile 21 arasında değişen Serhat Sağdınç, Ali Sağdınç, Sercan Çampınar, Ertuğrul Elçin ve Mert Kütük, eğlenmak amacıyla saat 01.00 sıralarında burada gündüzleri kiralık olarak verilen 3 kanoya binip denize açıldı.

Ancak yarım saat sonra birden fırtına çıktı. Kanolar devrilince gençler kendilerini suyun içinde buldu. Gençlerden Serhat Sağdınç, Ali Sağdınç ve Sercan Çampınar balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Gençlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, yardım istenmesi üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik botu bir süre sonra 21 yaşındaki Ertuğrul Eçin’i de denizde buldu. Ancak onunla aynı kanoda bulunan 18 yaşındaki Mert Kütük, Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Mert Kütük’ü arama çalışmaları bugün de devam etti. Bugün Ereğli bölgesi sahilinde bir ceset bulunduğuna ilişkin ihbar alındı, ancak ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

BALIKÇI TEKNESİ BATTI Bu arada yine gece yarısı İzmit Körfezi’nde balık tutmak için Karamürsel’in Ereğli bölgesindeki limandan açılan Yaşar Öz’e ait tekne de gece yarısı aniden çıkan fırtınada battı. Yaşar Öz ve onunla birlikte denize açılan yardımcısı Metin Karakoç Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.