Gündem Gençlerin yeni gözdesi ‘Scorp’

Gençlerin yeni gözdesi ‘Scorp’

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Scorp’, Koç Üniversitesi öğrencileri İzzet Zakuto (24) ve Sercan Işık (21) tarafından geliştirilen yeni bir sosyal medya platformu.

Gençlerin yeni  gözdesi ‘Scorp’

İki arkadaş kendi işlerini kurmak için buldukları fikri iki yazılımcı arkadaşlarıyla birlikte geliştirdi. Herhangi bir pazarlama bütçesi olmadan yaptıkları bu uygulama, iki ayda Türkiye’de en hızlı ve en fazla indirilen uygulama oldu. Scorp’un kurucuları, Zakuto ve Işık ile İstanbul’da Koç Üniversitesi’nin girişimciler için oluşturduğu Kuluçka Yerleşkesi’nde konuştuk.
Işık, kullanıcıların belli konu başlıkları altında düşünce ve duygularını kaydettikleri videolar ile ifade etmesi için Vine ve Ekşisözlük’ün en güzel taraflarını bir araya getirerek Scorp uygulamasını çıkardıklarını belirtti. Şirketin ve platformun kuruluş aşamasında yatırımcıların pek ilgilenmediğini belirten genç girişimciler, sıkıntıları zamanla kendi kendilerine atlattıklarını söylüyorlar.
Scorp’u ‘çocukları’ olarak gördüklerini belirten ikili, uygulamayı mümkün olduğunca yukarı taşımak ve dünya çapında herkesin bu uygulamadan yararlanmasını istediklerini söylediler. İlk olarak iOS sistemli telefonlarda geliştirilen uygulamanın Android versiyonu, bu ay içerisinde kullanıma sunulacak.

Haberin Devamı

Gönüllü 400 öğrenci

Şu an 50 farklı üniversitede ekipleri olan Scorp için 400’e yakın gönüllü üniversite öğrencisi çalışıyor. Çekirdek ekip ise 20 kişiden oluşuyor. ABD’nin Carnegie Mellon Üniversitesi’nde de bir marka elçileri bulundurduklarını ifade eden Zakuto, şu an için özellikle Türkiye’deki marka elçilerine önem verdiklerini belirtti. Henüz çok fazla karşılaşmadıklarını ancak küfür, çıplaklık ve rahatsız edici içeriklerin kesinlikle paylaşılmasına izin vermeyeceklerini belirten kurucular, bu tür videoları bir dakika içerisinde silen ve 24 saat kontrol eden bir moderasyon ekiplerinin olduğunu belirtti.