Gündem Gençleşmek için yeni moda ozon

Gençleşmek için yeni moda ozon

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşadamı Kemal Gülman’ın sık sık uyguladığı tedavi son dönemde rağbet görüyor. MODER Başkanı Lale Yeprem’e göre, hastalıkların tedavisinde kullanılan yöntem sağlıklı yaşlanmak için de kullanılabiliyor

Gençleşmek için  yeni moda ozon

Boşanma davasıyla gündeme gelen işadamı Kemal Gülman’ın sık sık uyguladığı ozon tedavisi, son dönemlerin rağbet gören tedavi yöntemlerinden. Tedavi amaçlı olduğu kadar estetik, güzellik ve zayıflama alanlarında da ozon tedavisi kullanılıyor. Ortalama seansı 150 lira olan ozon tedavisinin yan etkisi ise yok.
Uzmanlar, ozon tedavisinin astımdan zayıflamaya, kolesterolden boyun ve bel fıtığına, gençleşmeden ağrı tedavisine, yüz gerdirmeden eklem ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini belirtiyor. Tedavinin uzmanlarının tarafından yapılması gerektiği uyarısında bulunan Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Algoloji (Ağrı Bilimi) uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci “Kişiye ve hastalıklara göre değiştiği için herkese farklı şekilde uygulanmalı. Doğru uygulanırsa bir yan etkisi olmaz” diye konuştu.

‘İlaçtan kaçış yolu’
50 yaşından sonra vücutta hücresel yaşlanmanın başladığını anlatan Prof. Dr. Lüleci şu bilgileri verdi: “İnsanlardan bir miktar kan alınıp içerisine ozon katılarak vücuda geri enjekte edilmesi işlemidir. 50 yaşından sonra başlayan hücresel yaşlanmayı engellemek veya daha gerilere çekmek için hiçbir problemi olmayan kişilere de ozon tedavisi uygulanabilir. Ayrıca enfeksiyonlarda, kapanmayan yaraların tedavi edilmesinde, kanser tedavisi görenlerde yorgunluğu önleyici, kolesterol ve kan şekerini düşüren, yorgunluk, bel ve boyun ağrıları, astım ve romatizmaları önleyen, hücreleri gençleştiren ve yenileyen özelliği olan bir tedavidir.
Türkiye’de son yıllarda insanlarda ilaçtan kaçış olduğu için daha sık tercih ediliyor. Bu tedavi de doğal ve etkin bir tedavi olduğu, hücresel problemleri çözdüğü ve yan etkisi olmadığı için tercih ediliyor.”

‘Yaş sınırı yok’
Troid hormonları kontrol altında olmayan hastalar ve ‘bakla alerjisi’ dediğimiz favizm hastalığı dışında hemen hemen tüm hastalıklarda ozon tedavisinin uygulandığını söyleyen anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Özdemir “Sağlıklı bir birey 12 seanstan oluşan ve seansı yaklaşık 15-20 dakika süren bir kür uygulayabilir. Herhangi bir yaş sınırı yok, hatta çocuklara önerdiğimiz durumlar da oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sadece 20-30 dakika sürüyor

MODER (Medikal Ozon Oksijen Derneği) Başkanı Uzm. Dr. Lale Yeprem ise ozon tedavisinin günümüzdeki şeklini 1960’larda almış bir tedavi olduğunu anlattı. Tıpta pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabildiği gibi hiç hasta olmayan sağlıklı kişilerde uzun ve sağlıklı yaşlanmak için de kullanılabileceğini belirten Yeprem “Kan ile yapılan ‘majör otohemoterapi’de kişinin
100 cc kadar kanı bu tedavi için özel steril tek kullanımlık vakumlu şişelere alınır ve içine ozon jeneratöründen üretilen ozon ilave edildikten sonra hastaya hemen geri verilir. İşlem yaklaşık 20-30 dakika sürer. Ozon tedavisi en çok sağlıklı yaşlanmaya, eklem sağlığına, enerji ve performans artışına, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye, diyabete, romatizmal hastalıklara, damar dolaşım bozukluklarına, kas ağrılarına, yara ve yanık gibi tedavilerde kullanılıyor” dedi.