Gündem Gezici Müzisyenler Platformu hazır!

Gezici Müzisyenler Platformu hazır!

13.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi direnişinde yer alan ve destek veren topluluklar ile müzisyenler, Gezici Müzisyenler Platformu adı altında bir araya geldi.

Gezici Müzisyenler Platformu hazır

Gezici Müzisyenler Platformu kuruluşu ile ilgili yayımlanan bildiride, bu platformun Gezi direnişinin hemen ertesinde kendiliğinden oluşmuş bir kolektif, kendi sözü ve müziği olan topluluklar ve müzisyenler birlikteliği olduğu belirtildi.
Öncelikli olarak mesleki sorunlardan hareket eden; bunların ardındaki politik ve toplumsal sorunlarının çözümü için kurulan bir birliktelik olduğu dile getirilen bildiride, “Gezici Müzisyenler Platformu, sorun olarak tanımladığı her şeyin karşısında bir arada olmayı, dayanışmayı, düşünceleri ve hayalleri doğrultusunda pratik ve kalıcı örnekler sergilemeyi festivaller, konserler, paneller, atölye çalışmaları, sokak etkinlikleri düzenleyerek birlikte üretmeye dair yolları açmayı hedeflemektedir,” denildi.
Gezici Müzisyenler Platformu’na Ayşe Tütüncü, Arto Tunçboyacıyan, Cenk Taner, Dinar Bandosu, Doğan Canku, Hariçten Gazelciler, Marsis, Niyazi Koyuncu, Sattas ve Yaşar Kurt’un aralarında olduğu pek çok isim katıldı.