Gündem Giden 11 canın bedeli 24 taksitle ödenecek

Giden 11 canın bedeli 24 taksitle ödenecek

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki termik santralin kömür sahasında 6 yıl önce meydana gelen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği göçükle ilgili 9’u sahayı işleten Park Teknik Anonim Şirketi’nde görevli, 14’ü de EÜAŞ’ta görev yapan toplam 23 kişinin ‘Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebep olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına dün devam edildi.

Giden 11 canın bedeli  24 taksitle ödenecek

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın 22’nci duruşmasına tek şikayetçi aile olan ölenlerden Muhsin Koşan’ın babası Cafer, annesi Keziban, eşi Gülgün Koşan ile çocukları, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyetinin oy birliğiyle verdiği kararda Park Teknik Anonim Şirketi Genel Müdürü Şeref Göksu ile diğer personeller Yusuf Aydın, Refik Güray Eken ve Yakup Kaygusuz’u 4’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra bu cezayı 91 bin 200’er lira para cezasına çevirip 24 ay taksitle ödenmesine hükmetti. Mahkeme heyeti diğer 19 sanığın da beraatına karar verdi.
Mahkeme sonunda Koşan ailesi adliyeden ayrılırken karara tepki gösterdi. Ailenin avukatı Arif Emre İlhan ise, “Beklediğimiz bir karar değildi, itirazımızı sunacağız. Adaletin yerini bulmasını talep ediyoruz” dedi.