Gündem Giresun’da sıcak temas 5 terörist aranıyor

Giresun’da sıcak temas 5 terörist aranıyor

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mesudiye’de 6 PKK’lı teröristin öldürülmesinden sonra, Giresun’un Çanakçı ilçesi kırsalında da PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada 1 terörist yaralandı, yaralıyı alan PKK’lılar gece karanlığından faydalanarak kaçtı

Giresun’da sıcak temas  5 terörist aranıyor

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 6 teröristin öldürülmesinin ardından Giresun’un Çanakçı ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında temas sağlandı. Çatışmada 1 terörist yaralandı. Gece karanlığından faydalanarak kaçan 5 teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Jandarma Özel Operasyon Birliği ile Giresun İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Tabur Komutanlığına bağlı birlikler, Çanakçı kırsalında karadan ve havadan arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bölge halkı da askerlere destek veriyor.

‘Hainlere yer yok’

Kuşköy’de yaşayan M.K. çatışma haberini aldıktan sonra köylüler olarak askerlere yardım etmek için ormanlarda teröristleri aradıklarını belirterek, “Burada hainlere yer yok” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan öldürülen 6 teröristin, merkeze bağlı Çaldağ Jandarma Karakolu’nda 6 Mayıs’ta Astsubay Zafer Çalışkan’ın şehit edilmesi ve 12 Temmuz’da Dereli’de 3 polisin yaralanması olayının faili oldukları yönünde değerlendirmeler bulunduğunu söyledi.

Çatışmada öldürülen altı terörist arasındaki iki grup liderinden biri olduğu belirlenen “Çektar” kod adlı Ali Fırat Yaşar’ın, aranan teröristler listesinde 300 bin lira para ödüllü gri kategoride yer aldığı öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunan “Mazlum Volkan” kod adlı Yakup Tokay ve “Bahtiyar” kod adlı Eyvaz Beyaz’ın kimlikleri tespit edildi. Gruptaki “Bahoz Tarkin” kod adlı ve “Özgür” isimli teröristlerin kimlikleri ise belirlenmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

Karadeniz köylüleri PKK’lıları korkuttu

Öldürülen PKK’lı grubun Giresun, Trabzon ve Ordu eylemlerinden sonra, Karadeniz halkının silahlanarak dağlarda ve ormanlık alanlarda terörist araması nedeniyle bölgede rahat hareket edemedikleri belirtildi. Teröristlerin bu nedenle Kandil’le tartıştıkları, çatışmadan kısa süre önce de Kandil’in yine telsizden öldürülen gruba “Aynı yolu kullanmayın” uyarısında bulunduğu bildirildi.

Darbecileri yakalayan tim de operasyonda

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 6 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyona, geçici görevle Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı’ndaki Jandarma Özel Harekât Timleri’nin de (JÖH) katıldığı öğrenildi.

Güvenlik güçleri, Ordu-Sivas-Tokat ve Giresun hattında arama-tarama çalışması başlattı. Geçici görevle takviye olarak gelen JÖH Timleri de operasyonda yer aldı.

Bornova Komando Tugayı’nda görevli timler, Fatsa ve Mesudiye komandolarıyla birlikte teröristlerin peşine düştü ve görevlerini başarıyla tamamladı.