Gündem Giresun'daki vahşette yeni gelişme! Sıla'nın katiline bir ceza daha verildi

Giresun'daki vahşette yeni gelişme! Sıla'nın katiline bir ceza daha verildi

22.02.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

Giresun'da, eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü boğazını keserek öldüren ve tutuklu yargılandığı davada, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Hüseyin Can Gökçek ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Giresundaki vahşette yeni gelişme Sılanın katiline bir ceza daha verildi

Ankara'da şirkette çalışan Hüseyin Can Gökçek (21), geçen yıl 16 Şubat'ta geldiği Erikliman köyünde, eski nişanlısı Sıla Şentürk (16) ile tartıştı.

Haberin Devamı

Nişan atma meselesi ve ailenin tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından dolayı çıkan tartışmada Gökçek, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla genç kızın boğazını kesti. Sıla, kanlar içinde yerde kalırken, Gökçek de kaçtı.

Bu anlara tanık olan ve o dönem işitme ile konuşma engeli bulunan babaanne, durumu güçlükle komşularına ifade edip, yardım istedi. Komşuların ihbarıyla adrese gelen sağlık ekibi, Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kaçmaya çalışırken yakalanıp, gözaltına alınan Hüseyin Can Gökçek ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılan Hüseyin Can Gökçek, 'kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Gökçek, aynı mahkemede Sıla Şentürk'ü daha önce kaçırdığı gerekçesiyle 'cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla da yargılandığı davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Sıla Şentürk'ün ailesinin katılmadığı duruşmada son savunmasını yapan Gökçek, pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Giresundaki vahşette yeni gelişme Sılanın katiline bir ceza daha verildi

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Hüseyin Can Gökçek’e ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl 8 ay, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.