Gündem Girişimci kadınlar fuarda buluşacak

Girişimci kadınlar fuarda buluşacak

27.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli kadın işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciler için yeni fırsatlar yaratmak amacıyla Milliyet’in medya işbirliğiyle BM Kadın Birimi tarafından düzenlenen online Kadın Girişimcilik Fuarı bugün başlıyor...

Girişimci kadınlar fuarda buluşacak

 

FATMA G. KABASAKALLI / İstanbul - Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Avrupa ve Orta Asya’dan yüzlerce girişimci kadının katılımıyla düzenlediği, üç gün sürecek online Kadın Girişimcilik Fuarı bugün başlıyor. İlk gün BM Kadın Birimi Bölge Direktörü Alia El-Yassir, Japonya’nın Kırgızistan Büyükelçisi Shigeki Maeda ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar’ın açılış konuşmalarını yapacağı fuarda, Kazakistan, Gürcistan ve Kırgızistan’dan başarılı kadın girişimcilerin kendi hikâyelerini ve deneyimlerini anlattıkları özel bir panel de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

‘Birlikte yaratım’

“Kovid-19 Döneminde Kadın Girişimciliğini Desteklemek ve Özel Sektörün Katılımı” konulu panelin ardından, girişimcilere yönelik eğitici sunumların yer aldığı “Birlikte yaratım” oturumları düzenlenecek. “İş Projesi Modeli” başlığı altındaki ilk oturumun moderatörlüğünü SPARK’tan Hande Büyüknisan ve Emin Okutan yaparken, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nino Suknidze ile webrazzi kurucusu Arda Kutsal, girişimcilere iş fikirlerini proje planı olarak tasarlama konusunda detaylı bilgi verecek. 

İkinci oturum ise, “Markalaşma ve Pazarlama” konusunda, Gain Global kurucusu İsmail Haznedar’ın moderatörlüğünde P&G Kıdemli Pazarlama Direktörü Murat Ünverdi ve GPI Holding ve Vienna Insurance Group İletişim Direktörü Tinatin Stambolishvili’nin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’den 132 girişimci

Fuarda girişimciler ve katılımcılar arasında bire bir hızlı network imkanı olmasının yanı sıra, katılımcılar, online fuarda Avrupa ve Orta Asya’dan 60 kadın girişimci standını da ziyaret edebilecek. Fuar boyunca küresel çapta yatırımcılar ve şirketlerle tanışacak olan kadın girişimciler, fikir alışverişinde bulunmanın yanı sıra yeni iş ve yatırım fırsatları da yakalama imkanı elde edebilecek. Türkiye’den 18 farklı sektörden 132 kadın girişimcinin katıldığı fuara Avrupa ve Orta Asya’dan 23’den fazla sektörde çalışan girişim katılıyor.