Gündem Gökçe Erhan kimdir? Gökçe Erhan kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Gökçe Erhan kimdir? Gökçe Erhan kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

26.10.2021 - 17:06 | Son Güncellenme:

Karadeniz Bölgesi’nde çevre sorunlarına çizdiği tablolarla dikkat çeken ressam Gökçe Erhan’ın, tek yaşadığı, Gökçesu Mahallesi’ndeki 2 katlı ve yöresel mimarili evinde, cumartesi akşamı belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Evi adeta küle dönen Gökçe Erhan sosyal medyada da konuşulmaya başladı. Peki Gökçe Erhan kimdir, kaç yaşında? Gökçe Erhan nereli? İşte biyografisi...

Gökçe Erhan kimdir Gökçe Erhan kaç yaşında, nereli İşte biyografisi

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, çevre sorunlarına eserleriyle dikkat çekmeye çalışan ressam Gökçe Erhan’ın (37) 2 katlı ve yöresel mimarili evi, deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklamasına saatler kala çıkan yangında kül oldu. Jandarma, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı. Erhan, basın açıklamasında gözyaşlarıyla “Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” dedi.

Haberin Devamı

GÖKÇE ERHAN KİMDİR?

1984 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu köyünde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde birincilikle tamamladı.

Ressam olarak iş hayatına atıldı. Sakıp Sabancı Sanat Ödülü'ne layık görüldü. İstanbul, Londra, Münih gibi pek çok kentte sergiler açtı.

2012 yılında İstanbul'dan ayrılarak memleketi Sürmene Çamburnu'na yerleşti. Ailesinden kalan 150 yıllık köy evini restore ederek hayatını sürdürdü. Tarihi binayı, çöp üretmeyen ekolojik bir ev haline getirdi.

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği'ni kurarak öz hayatında gerçekleştirdiği ekolojik, kültürel ve sanat dolu yaşamını çevresine yaymak ve genişletmek üzere çalışmalarını sürdürürken; şehirlerle bağlantısını sergi, performans, konferans gibi etkinliklerle sürdürdü.

Haberin Devamı

Doğa odaklı hayat tarzıyla sosyal medyada ilgi gördü, Instagram ve Youtube'da birçok kanala konuk oldu.

 

Yazarlar