Gündem Görme engelli çift ‘karanlık’ta evlendi

Görme engelli çift ‘karanlık’ta evlendi

29.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Gayrettepe’deki Turkcell Diyalog Müzesi’nde bir ilke imza atıldı. Müzenin görme engelli rehberlerinden Geylani Akçay, kendisi gibi görme engelli nişanlısı Ronahi Diker ile Gayrettepe metrosunda evlendi.

Görme engelli çift ‘karanlık’ta evlendi

İstanbul Social Enterprise tarafından Turkcell’in desteğiyle kurulan Turkcell Diyalog Müzesi’nde sıradışı bir nikah kıyıldı. ‘Karanlıkta Diyalog’ sergisinin görme engelli rehberlerinden 23 yaşındaki Geylani Akçay ve nişanlısı 21 yaşındaki Ronahi Diker, nikâh için Gayrettepe metrosunda bulunan müzeyi tercih etti. Genç çiftin, görme engellilerin günlük hayatlarına dair toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıkları nikah töreni Karanlıkta Diyalog sergisinin konseptine uygun şekilde karanlıkta gerçekleştirildi. Geylani Akçay’ın nikâh şahitliğini Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, İstanbul Social Enterprise Genel Müdürü Hakan Elbir ve Metro İstanbul AŞ. Genel Müdürü Kasım Kutlu yaptı.

Haberin Devamı

Herkesin kendisi gibi görme engellilerle aynı şartlarda bulunduğu Turkcell Diyalog Müzesi’nde evlenmenin heyecanını yaşadığını belirten Geylani Akçay, “Rehberlik yaptığım bu müzede toplumu, engellilerin hayatları ile ilgili empati kurmaya davet ediyoruz. Sıra dışı nikâhımızla biraz olsun farkındalık yaratabildiysek ve insanların empati kurmalarını sağlayabildiysek ne mutlu bize” diye duygularını dile getirdi.