Gündem Görmez, 64 bin Türk hacıyla Arafat’ta

Görmez, 64 bin Türk hacıyla Arafat’ta

12.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı, Arafat Vakfesi’ni yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 64 bin Türk hacıyla beraber 15 Temmuz şehitleri için dua etti

Görmez, 64 bin Türk  hacıyla Arafat’ta

Kutsal topraklarda her dil, renk ve ırktan 2 milyonu aşkın Müslüman, Arafat Vakfesi’nde bir araya geldi. Milyonlar, Müslümanların birlik ve beraberliği için saatlerce dua etti. Türk hacı adaylarının Arafat’taki heyecanı dün sabah ezanından önce başladı. Saat 04.40’ta Bilal Beyin, Furkan Tıraşçı ve Fatih Koca’nın birlikte okuduğu selalar, Arafat’ta inledi. Sabah ezanıyla kılınan namazın ardından ibadet öğle vaktine kadar sürdü.

Haberin Devamı

Görmez, 64 bin Türk  hacıyla Arafat’ta

Vakfe duası

Öğle ve ikindi namazının birleştirilerek kılınmasından sonra Arafat’taki milyonlar vakfe yaptı. Ellerin semaya açıldığı anda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vakfe duasına başladı. Görmez’in yaklaşık bir saat süren Vakfe duasına, 15 Temmuz şehitlerinin için yakarışı damgasını vurdu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Allah’a havale edildiği duada, Görmez’in dile getirdiği taleplere 64 bin Türk hacı adayı, gözyaşları eşliğinde “amin” dedi.

Görmez, 64 bin Türk  hacıyla Arafat’ta
‘Minnetle anıyoruz’

Duasında Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve hadis-i şeriflere yer veren Görmez, Arafat’a 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla geldiklerini söyleyerek, “İslam coğrafyasında huzuru, barışı, kardeşliği heba ettik. Bugün, insanlığı tufanlardan kurtaran Hz. Nuh’un yakarışıyla yalvarıyoruz sana. Güvenliğimiz için hayatlarını feda eden, terör belasıyla mücadele ederken şehadet şerbetini içen, bilhassa 15 Temmuz’da ihanet ve işgal girişimine kalkan olup, şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, başta Filistin ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntı çeken tüm Müslümanlara da dua etti.

Görmez, 64 bin Türk  hacıyla Arafat’ta