Gündem Gözaltına alınan pilot sayısı 39'a yükseldi

Gözaltına alınan pilot sayısı 39'a yükseldi

10.11.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

Konya merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen 55 pilot hakkında gözaltı kararı alındı. Operasyon kapsamında 39 pilot gözaltı alınırken, 16 pilotun yakalama çalışmaları sürüyor.

Gözaltına alınan pilot sayısı 39a yükseldi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri'de 3, Eskişehir'de 3, Balıkesir'de 4 ve Adana'da 1 pilotun gözaltına alınması için dün sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 39 pilot yakalanarak gözaltına alındı. 16 pilotun yakalama çalışmaları ise sürüyor. Diğer illerde gözaltına alınan pilotlar ifadeleri alınmak üzere Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.